Tilbage til nyhedsliste

Ingen overborgmester fra mindretalspartiet

22. september 2022

Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) vælger ikke at pege på en kandidat i den næste valgrunde, der finder sted den 2. oktober.

Karin Haug, overborgmesterkandidat for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), fik 16,3 procent af stemmerne ved overborgmestervalget den 18. september 2022.

Karin Haug, overborgmesterkandidat for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), fik 16,3 procent af stemmerne ved overborgmestervalget den 18. september 2022.

Foto: SSW

Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) er ude af kapløbet om overborgmesterposten i Flensborg. Partiets kandidat, Karin Haug, fik 16,3 procent af stemmerne, og det betyder, at to andre kandidater går videre til anden valgrunde den 2. oktober.

Da kommer valget til at stå mellem den nuværende overborgmester Simone Lange fra det socialdemokratiske parti, SPD, der fik 36,2 procent af stemmerne, og Fabian Geyer, som står uden for partierne, men som støttes af lokalafdelingerne fra blandt andet det konservative parti CDU og det liberale FDP, som fik 43,5 procent af stemmerne.

Nu vælger partiet SSW, som er parti for det danske mindretal og det frisiske mindretal i delstaten Slesvig-Holsten, ikke at pege på en af de to tilbageværende kandidater.

”Første runde af borgmestervalget er overstået, og vi ser frem til anden runde af valget. Vores kandidat, Karin Haug, første en fantastisk og overbevisende valgkamp og fik stor opbakning. Alligevel nåede hun ikke frem til anden runde. Efter interne drøftelser står det nu klart: SSW i Flensborg vil ikke komme med en anbefaling, Byrådsgruppen og partiet vil tillidsfuldt arbejde sammen med den kommende overborgmester,” skriver Katrin Möller, som er forkvinde for SSW i en pressemeddelelse.

Posten som overborgmester i Flensborg adskiller sig fra det, man forstår ved en borgmesterpost i Danmark, ved at overborgmesterens rolle nærmere svarer til en kommunalchefs i Danmark.

SSW har tidligere haft overborgmesterposten i Flensborg. Fra 2011 til 2016 var dansksindede Simon Faber overborgmester. I 2016 tabte han valget til den nuværende overborgmester Simone Lange.