Tilbage til nyhedsliste

Ministerpræsident besøger grænselandet

14. august 2020

I anledning af 100-året for den dansk-tyske grænse besøger Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther danske og tyske institutioner i grænseregionen. Det er meget glædeligt, siger Gitte Hougaard-Werner, formand for Sydslesvigsk Forening (SSF)

Daniel Günther, ministerpræsident i Slesvig-Holsten, besøger grænselandet den 20. til 21. august

Daniel Günther, ministerpræsident i Slesvig-Holsten, besøger grænselandet den 20. til 21. august

Arkivfoto: Grænseforeningen

Den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther (CDU) og landdagspræsident Klaus Schlie tager på en to-dages sommerrejse i det dansk-tyske grænseland den 20. og 21. august i anledning af 100 året for den dansk-tyske grænsedragning i 1920. Sommerrejsen vil bl.a. inkludere besøg hos Sydslesvigsk Forening (SSF), Duborg-Skolen i Flensborg og det nye Deutsches Museum i Sønderborg.

Gitte Hougaard-Werner, der er formand for Sydslesvigsk Forening (SSF), glæder sig over besøget.

”Det betyder meget, at Daniel Günther også besøger det danske mindretal i Sydslesvig. Han viser dermed, at han lægger vægt på, at vi også er en del af Slesvig-Holsten. Det er yderst vigtigt”, siger hun.

Den 17. juni besøgte statsminister Mette Frederiksen (S) det danske mindretal i Sydslesvig i anledning af genforeningsåret. Ved den lejlighed blev der også talt om vigtigheden af, at den danske regering ikke kun tænker i kontakten til den tyske forbundsregering i Berlin, men også tænker på forholdet til Slesvig-Holsten og delstatsregeringen i Kiel, fortæller Gitte Hougaard-Werner.

”For det danske mindretal er det naturligvis vigtigt, at vi bliver set fra både tysk og dansk side. Derfor et det også afgørende, at den danske statsminister er opmærksom på, at Slesvig-Holsten har en ministerpræsident, der er meget interesseret i et godt dansk-tysk samarbejde og ser mindretallet som en brobygger i den forbindelse”, siger Gitte Hougaard-Werner.

Ud over besøget hos Sydslesvigsk Forening og Duborg-Skolen i Flensborg samt Deutsches Museum i Sønderborg vil ministerpræsidenten og landdagspræsidenten besøge ECMI, European Center for Minority Issues i Flensborg, Danfoss på Als, Tønder Frivillige Brandværn i Tønder, Schmidt Im- und Export i Süderlügum og Rettungswache Niebüll. Sommerrejsen afsluttes med grill hos Rettungswache Niebüll, hvor også medierne er inviteret og i øvrigt indbudt til at være med på hele sommerrejsen.