Tilbage til nyhedsliste

Nordiske forfattere kan opleves i grænselandet

14. september 2021

For 12. år i træk inviterer litteraturfestivalen OrdFraNord fra på onsdag til fire dage med kendte nordiske forfattere i det dansk-tyske grænseland.

Islandske Hallgrímur Helgason, danske Elsebeth Egholm og Caspar Eric samt grønlandske Niviaq Korneliussen kan opleves på litteraturfestivalen OrdFraNord.

Islandske Hallgrímur Helgason, danske Elsebeth Egholm og Caspar Eric samt grønlandske Niviaq Korneliussen kan opleves på litteraturfestivalen OrdFraNord.

Foto: Forside af programhæfte for OrdFraNord

Litteraturfestivalen OrdFraNord inviterer i år for 12. år i træk til fire dage med kendte nordiske forfattere i det dansk-tyske grænseland. Fra den 15.-18. september gæster islandske Hallgrímur Helgason, danske Elsebeth Egholm og Caspar Eric samt grønlandske Niviaq Korneliussen udvalgte biblioteker i Aabenraa, Haderslev og Tønder samt Dansk Centralbibliotek i Flensborg. 

Bibliotekar Lene Lund, Dansk Centralbibliotek i Flensborg, forklarer i forordet for programmet tankerne bag litteraturfestivalen.

”OrdFraNord er helt sin egen. Vi er en lille litteraturfestival, men med store navne. Hos os kommer du tæt på forfatterne, får inspiration til ny læsning og mulighed for at komme i direkte kontakt og snak med kunstnerne […] OrdFraNord står for det umiddelbare møde, for åbenhed og respekt, nysgerrighed og interesse for dansk og nordisk litteratur”, skriver Lene Lund i litteraturfestivalens program.

OrdFraNord arrangeres af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i samarbejde med Biblioteket Sønderborg, Haderslev Bibliotekerne, Aabenraa Bibliotekerne, Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig, Foreningen Norden, Sydslesvigsk Danske Kunstforening og Nordisk Info Sønderjylland/Sydslesvig. Festivalen støttes af Rislum Fonden.

Læs mere på www.ordfranord.dk