Tilbage til nyhedsliste

Ny bog om Danevirke er udkommet

8. december 2020

Det er vanskeligt at krydse den dansk-tyske grænse for tiden på grund af corona, og de færreste finder derfor vej til Nordens største fortidsminde, Danevirke, der ligger i Sydslesvig ca. 40 kilometer fra grænsen. Til gengæld kan man forberede sit næste besøg ved at læse en ny bog om det historiske voldanlæg.

Den nye bog om Danevirke, der har titlen ’Danevirke – Danmarks fødselsattest og verdens kulturarv’, kan købes på Danevirke Museum og på www.danevirkemuseum.de.

Den nye bog om Danevirke, der har titlen ’Danevirke – Danmarks fødselsattest og verdens kulturarv’, kan købes på Danevirke Museum og på www.danevirkemuseum.de.

Foto: SSF/Martin Ziemer

Det er den nuværende museumsleder Lars Erik Bethge og tidligere museumsleder Nis Hardt, der er forfatter til den nye bog, ’Danevirke – Danmarks fødselsattest og verdens kulturarv’.

”I de senere år er opmærksomheden om Danevirke vokset, men vi har ikke haft nogen publikation, der gav et samlet overblik og tager højde for de senere års arkæologiske resultater. Det er vi glade for, at vi har nu”, siger museumsleder Lars Erik Bethge.

Han forklarer, at man har fundet ud af, at Danevirkevolden er væsentligt ældre end antaget. Samtidig regner han med et øget besøgstal set i lyset af, at Danevirke er blevet UNESCO-verdensarv sammen med Hedeby (Nordens største og vigtigste by i vikingetiden inderst i fjorden Slien, i dag Vikingemuseet Hedeby, red.).

Bogen ’Danevirke – Danmarks fødselsattest og verdens kulturarv’ kan købes på Danevirke Museum og på www.danevirkemuseum.de. Den er udkommet i både en dansk og en tysk version. Den tyske version ’Danewerk – Bauwerk der Superlative und Erbe der Welt‘ er den første fremstilling af voldanlægget på tysk i 100 år.