Tilbage til nyhedsliste

Ny leder af Danevirke Museum er fundet

30. oktober 2019

Lars Erik Bethge, der er Sydslesvigsk Forenings kommunikationschef, bliver pr. 1. februar 2020 ny leder af Danevirke Museum. Han tager over efter Nis Hardt, der går på pension.

Lars Erik Bethge (tv.) bliver pr. 1. februar 2020 ny leder af Danevirke Museum. Han tager over efter Nis Hardt (th.), der går på pension.

Lars Erik Bethge (tv.), der er Sydslesvigsk Forenings nuværende kommunikationschef, bliver pr. 1. februar 2020 ny leder af Danevirke Museum. Han tager over efter Nis Hardt (th.), der går på pension.

Foto: SSF

Det bliver den nuværende kommunikationschef for Sydslesvigsk Forening (SSF), Lars Erik Bethge, der pr. 1. februar 2020 overtager rollen som leder af Danevirke Museum, når Nis Hardt efter mere end 20 år som museumsleder går på pension. Det skriver SSF i en pressemeddelelse.

49-årige Lars Erik Bethge, der er uddannet sociolog og kommer fra Flensborg, har i rollen som SSF’s kommunikationschef allerede været ansvarlig for formidling af museets arbejde. Jens A. Christiansen, der er generalsekretær for SSF, kalder derfor Lars Erik Bethge for den rette mand til jobbet.

”Med Lars Erik Bethge får Danevirke Museum en topengageret leder, der kan sikre, at museet og den arkæologiske park udvikles til et enestående center for formidling af Nordens største oldtidsminde og grænselandets dansk-tyske historie”, siger Jens A. Christiansen i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Optagelsen af Danevirke på UNESCOs verdensarvsliste indebærer helt nye perspektiver, som Lars Erik med sin historiske indsigt, sit indgående kendskab til mindretallet samt kompetencer inden for kommunikation og ledelse er den rette mand til at omsætte i tæt samarbejde med vores danske og tyske partnere inden for museumsverdenen og arkæologien. Samtidig vil hans erfaringer med det dansk-tyske samarbejde omkring Danevirke og UNESCO styrke det danske mindretals synlige rolle i såvel det danske som grænselandets museumslandskab”, siger Jens A. Christensen.

Lars Erik Bethge har tidligere været talsmand for den slesvig-holstenske delstatsregering og kommunikationsansvarlig for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW).

Danevirke Museums arkæologiske park blev i juli 2018 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste sammen med det nærliggende vikingemuseum Hedeby. Siden da har museet åbnet en ny udstilling om verdensarven Hedeby-Dannevirke, der blev markeret ved en fest, hvor også UNESCO-beviset blev overrakt til den slesvig-holstenske delstat.

Danevirke Museum ejes af SSF og består af en hovedudstilling, der på dansk og tysk fortæller om Dannevirkes oprindelse og de arkæologiske fund. Der er også en udstilling om Dannevirkes rolle i 1864 samt det danske mindretal i Sydslesvigs historie.

Nis Hardt går på pension pr. 1. marts 2020. 

Læs stort interview med den snart forhenværende museumsleder Nis Hardt i magasinet Grænsen nr. 1/ 2019.