Tilbage til nyhedsliste

Rute for sønderjysk Tour de France-etape blev præsenteret

6. februar 2020

Når Tour de France i 2021 begynder i Danmark, vil feltet på tredje etape køre forbi både store og små sønderjyske byer og slutte i Sønderborg. Det blev offentliggjort tirsdag på et pressemøde i Vejle, startbyen for tredje etape.

Tour de France begynder i 2021 i Danmark med tre etaper. Tredje etape køres fra Vejle til Sønderjylland.

Tour de France begynder i 2021 i Danmark med tre etaper. Tredje etape køres fra Vejle til Sønderjylland.

Foto: Grand Départ Copenhague Danemark 2021

I 2021 vil alverdens Tour de France-seere lære en lang række sønderjyske bynavne at kende, når tredje etape af det franske cykelløb tager feltet forbi større byer som Christiansfeld, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg samt mindre byer som Skovbølling, Sønderballe og Felsted.

Det blev offentliggjort tirsdag ved et pressemøde på Munkebjerg Hotel, Vejle, hvor ruterne for Tour de France-starten i Danmark i 2021 blev præsenteret.

”De tre første etaper vil vise danske landskaber og rumme scenarier, hvor både enkeltstartsryttere, lykkeriddere og sprintere vil få en chance for at begejstre – starten i Danmark vil levere masser af de unikke facetter ved cykelløb på fladt terræn”, udtaler Christian Prudhomme, direktør for Tour de France-arrangøren A.S.O, i en pressemeddelelse.

Se ruten for tredje etape her

Tredje etape afsluttes med en strækning gennem Sønderborg, og det glæder Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune.

”Jeg er rigtigt glad for ruten ind i Sønderborg Kommune, som vil gå forbi en række af vores største attraktioner. Rytterne vil blandt andet passere Gråsten Slot, køre over Dybbøl Banke og langs den smukke havnefront til Sønderborg Slot. Dermed får vi vist, hvor meget Sønderborg Kommune har at byde på”, udtaler han i en pressemeddelelse.

Etapen i det sønderjyske, der bliver 182 kilometer lang, tager sin begyndelse på Jellingvej i Vejle, hvorfra feltet vil køre til Jelling forbi Jellingstenene og tilbage mod Vejle, inden ruten går sydpå forbi Nørre Vilstrup, Ødsted, Vester Nebel og Kolding. Derefter går ruten mod Bjert, Hejlsminde, Christiansfeld, Errested og Haderslev. Sidste del af ruten strækker sig fra Sønder Vilstrup, Sønderballe, Genner Strand, Stollig og Aabenraa samt videre til Felsted, Adsbøl, Nybøl, og Dybbøl med mål på Augustenborg Landevej i det østlige Sønderborg.

Det er første gang nogensinde, at der skal køres Tour de France i Danmark. At det er hele tre etaper, som Danmark har fået lov til at arrangere, glæder erhvervsminister Simon Kollerup.

”Med hele tre etaper på dansk jord næste sommer er det noget af det bedste, Danmark har at byde på, som vi får lov at vise frem for resten af verden. Det er alt lige fra de brostensbelagte byer til de bølgende gule rapsmarker og turistattraktioner, der hver især fortæller nogle særlige historier om Danmark. Det er da kæmpestort og kommer også til at give stor opmærksomhed til både dansk erhvervsliv og dansk turisme”, udtaler Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Ruterne blev til pressemødet præsenteret af Christian Prudhomme, direktør for Tour De France-arrangøren A.S.O, erhvervsminister Simon Kollerup, overborgmester i København, Frank Jensen (S), borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V) samt tidligere cykelrytter Alex Pedersen, der er direktør for interessegruppen bag den danske Tour de France-start, Grand Départ Copenhagen Danemark 2021.

Første etape er en enkeltstart i København, mens anden etape strækker sig fra Roskilde over Storebæltsbroen til Nyborg. De tre etaper køres fra den 2.-4. juli 2021.

Det var i februar 2019, at det blev offentliggjort, at Tour De France i 2021 begynder i Danmark med tre etaper.