Tilbage til nyhedsliste

Sigurd Barrett: ”Genforeningen minder os om, at vi skal rumme hinanden”

24. april 2019

Sigurd Barrett vil spille 100 koncerter om Genforeningen i 2020, hvor 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 skal markeres i hele landet. I et stort interview med magasinet Grænsen, der netop er udkommet, løfter Sigurd Barrett lidt af sløret for, hvordan den historie skal fortælles.

”Selvfølgelig skal vi fejre 100-året for Genforeningen, og at mennesker selv kunne få lov til at bestemme, hvor de ville bo efter en folkeafstemning. Men for mig er den vigtige fortælling i dag, at vi som mennesker og som nationer skal kunne rumme hinanden. Det kan lyde så banalt, men det banale har som regel en stor sandhed i sig”, siger han.

De 100 koncerter, der bliver arrangeret i hele Danmark og i Sydslesvig, præsenteres af Sigurd Barrett i et samarbejde med Grænseforeningen og Sekretariatet for Genforeningen 2020 i Aabenraa under overskriften ”Sigurd fortæller om Genforeningen”. Projektet er støttet af Kulturministeriet, Folketinget og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Samtidig udgiver Sigurd Barrett en bog om Genforeningen, der udkommer på Politikens Forlag i efteråret 2019.

Sigurd Barrett fortæller, at inspirationen til at skrive om Genforeningen kom, da han i 2016 var i Flensborg for at spille koncert i Ansgar Kirke, hvor han mødte den danske præst Preben Kortnum Mogensen.

”Preben gav mig en pjece om grænselandets historie og spurgte, om jeg ikke ville skrive en sang til genforeningsjubilæet. Pjecen åbnede en helt ny verden for mig, og interessen var vakt efter meget kort tid. Det er jo en afsindigt spændende historie, som i den grad er væsentlig også i dag”, siger han.

Læs stort interview med Sigurd Barrett her.