Tilbage til nyhedsliste

Sønderjyder morer sig over avis-brøler

2. marts 2015

Københavneravisen Politiken skrev lørdag, at Femern-forbindelsen vil gøre Danmark landfast med Tyskland. Det fik mange sønderjyder til at more sig på de sociale medier.

Om det er geografikundskaberne eller tidspresset, den er gal med på Dagbladet Politikens redaktion, skal vi lade være usagt. Lørdag bragte Politiken en artikel med overskriften ”Planen om at gøre Danmark landfast med Tyskland er pludselig blevet betragteligt dyrere”. Mange sønderjyder følte sig med rette overset, og de gjorde sig på Facebook og Twitter morsomme på Politikens bekostning:

”Forestil jer det - Danmark landfast med Tyskland. Tsk tsk, de københavnere,” skriver Flensborg Avis på deres facebookside. Eike Bodenhagen fra Flensborg fortsætter i samme spor og skriver:

”Der er nok nogle, der ikke er klar over, at Danmark består af andet end København plus Sjælland”

At artiklen ikke var helt geografisk korrekt, erkender læsernes redaktør Bjarne Schilling da også i mandagens avis:  

"Flere jyske læsere har inviteret os på besøg og lover en forunderlig oplevelse" under slet skjult henvisning til Aabenraa kommune, der på sin Facebook-side lokkede med ordene: ”Vi har noget, I skal se. Det er ret vildt.”

Om Bjarne Schilling har takket ja til et besøg i det sønderjyske, melder historien ikke noget om, men hvis han gør, så har de andet end det sønderjyske kaffebord at byde på – og det er altså ikke noget nyt, som Jesper Petersen (S), der er valgt til Folketinget i Sønderjyllands Storkreds, påpeger på Twitter:

Danmark har faktisk været landfast med Tyskland mindst lige så længe som der har været mennesker i Danmark, hvilket er over 100.000 år. Den nuværende grænse mellem Danmark og Tyskland blev fastsat ved genforeningen den 15. juni 1920.