Tilbage til nyhedsliste

Stephanie Lose bliver protektor for mindretals-EM

1. september 2023

Europamesterskaberne i fodbold for mindretal, EUROPEADA, får nu støtte fra Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark og næstformand for Venstre. Mesterskabet afholdes i 2024 i det dansk-tyske grænseland.

Stephanie Lose er ny protektor for EUROPEADA 2024, der afholdes i det dansk-tyske grænseland.

Stephanie Lose er ny protektor for EUROPEADA 2024, der afholdes i det dansk-tyske grænseland.

Foto: Region Syddanmark

Det kommende europamesterskab i fodbold for mindretal, EUROPEADA 2024, afholdes i det dansk-tyske grænseland. Og nu får turneringen også støtte politisk fra begge sider af grænsen. Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark og næstformand for Venstre, er offentliggjort som ny protektor. Dermed slutter hun sig til Robert Habeck, Tysklands vicekansler og økonomiminister, der blev protektor i maj måned.

Det skriver den europæiske mindretalsunion FUEN, der har hovedansvaret for turneringen, i en pressemeddelelse.

”Med Europeada kan vi åbne et vindue ud til verden og vise, hvordan mindretal på begge sider af den dansk-tyske grænse lever i fredelig sameksistens og oplever at have meget til fælles. Det budskab er stærkt lige netop i denne tid, hvor vi oplever en urolig verden med mere fokus på forskelle end ligheder”, udtaler Stephanie Lose, der er opvokset i Løgumkloster og i dag bor i Esbjerg.

Loránt Vincze, præsident for FUEN, er glad for, at Stephanie Lose har takket ja til rollen som protektor.

”Som grundlægger og koordinator af turneringen er FUEN glad for at have Stephanie Lose og Robert Habeck, to kendte personligheder, som protektorer af EUROPEADA. Begge bor i regionen og er derfor fantastiske ambassadører for arrangementet”, lyder det.

EUROPEADA 2024 har hele fire mindretal som værter, hvilket er første gang i turneringens historie, skriver FUEN. Det er det danske mindretal i Sydslesvig, det tyske mindretal i Sønderjylland, det frisiske mindretal i Slesvig-Holsten og sinti og roma, der udgør værtskvartetten. Indtil videre er 27 herrehold og 10 kvindehold tilmeldt. Holdene kommer fra 27 mindretal fordelt på 13 lande. Kampene vil blive spillet mere end ti steder i både Danmark og Tyskland med Flensborg som stævnets centrum.

EUROPEADA 2024 afholdes fra den 28. juni til den 7. juli. Turneringen blev etableret i 2008 og afholdes næste år for femte gang.