Tilbage til nyhedsliste

Sydslesviger er klar til liveshows i X-Factor

22. februar 2024

Helene Frank fortsætter med at imponere i X-Factor. Fredag aften er hun med, når programmet begynder for alvor med det første liveshow.

Sydslesvigske Helene Frank er blandt de sidste ni deltagere i årets udgave af X-Factor.

Sydslesvigske Helene Frank er blandt de sidste ni deltagere i årets udgave af X-Factor.

Foto: Lasse Lagoni/TV2

Den 28-årige efterskolelærer Helene Frank fra Sydslesvig er blandt de ni finalister, der de kommende fredage skal konkurrere om X-Factor-trofæet. 

Det står klart, efter at hun i weekendens afsnit overbeviste dommer Simon Kvamm med sin version af ’Gi’ os lyset tilbage’ af Rasmus Skov Borring og Per Krøis Kjærsgaard fra Højskolesangbogen.

”Du har en sindssyg kanal, når du åbner munden. Det er, som om der strømmer et lys ned igennem og ud gennem dig. Det er fuldstændig vanvittigt. Der har ikke været nogen tvivl. Du kommer til at rocke det her”, lød det fra Simon Kvamm, da han leverede beskeden til Helene Frank, om at hun er blandt hans tre finalister til de store liveshows. 

I afsnittet kæmpede Helene Frank mod nordjyske Jonas Thomsen om den resterende plads på Simon Kvamms hold til liveprogrammerne. Nephew-sangeren havde givet alle sine deltagere det benspænd, at de skulle synge en sang fra Højskolesangbogen. Og her valgte Helene Frank så en sang, som hun kender godt fra sin efterskoletid på Frøslev Efterskole, hvor hun også arbejder som lærer i dag. 

Simon Kvamm havde på forhånd valgt sine deltagere i kategorierne ’Solister under 23 år’ og grupper, og tilbage var så at vælge, hvem der skulle repræsentere ham i kategorien ’Solister over 23 år’. Og her faldt valget altså på Helene Frank, der nu kan se frem til at repræsentere det danske mindretal i bedste sendetid.

De afsnit af X-Factor, der er blevet sendt indtil nu, blev optaget i efteråret, og Helene Frank har derfor kendt sin X-Factor-skæbne i lang tid. Men fremover foregår det hele direkte, og nu er det op til tv-seerne at afgøre deltagernes skæbner.

Helene Frank er opvokset i byen Norby i nærheden af Egernførde i Sydslesvig. Hun har gået på Risby Danske Skole og Jes Kruse Skolen og taget sin studentereksamen på A.P. Møller Skolen i Slesvig. Hun er uddannet lærer fra UC SYD i Haderslev, hvor hun også bor i dag med sin kæreste Nicolaj. 

At hun er opvokset i det danske mindretal betyder, at hun har kendskab til både dansk og tysk musik. Men som hun har forklaret i et tidligere afsnit, er hendes kendskab til dansk musik begrænset, da hun foretrækker at synge på engelsk. 

Men det er der blevet lavet om på, siden hun kom under vingerne hos Simon Kvamm. Silkeborgenseren har nemlig et dogme om, at alle hans deltagerne skal synge på dansk. Efter at have brilleret med en udgave af Eurovision-vinderen ’Arcade’ af Duncan Lawrence blev det derfor til en smuk, nedbarberet udgave af The Minds of 99-hittet ’Under din sne’, som Helene Frank ikke kendte på forhånd. 

X-Factor kan ses på TV2 fredag kl. 20 og streames efterfølgende på TV2 Play.