Tilbage til nyhedsliste

Tysk mindretal får milliontilskud til digital formidling

15. december 2017

Den tyske mindretalsavis Der Nordschleswiger får henover de næste fire år otte millioner kroner til produktion og formidling af digitalt, tysksproget radio og tv. Tilskuddet, der fremgår af finansloven for 2018 som del af en styrkelse af dansk kulturarv, vækker glæde hos chefredaktør Gwyn Nissen.

”Det er et skulderklap til os på avisen, men også til det tyske mindretal generelt. Det er en anerkendelse af, at vi er del af den danske kulturarv, som vi kan være stolte af”, siger Gwyn Nissen.

Der Nordschleswiger modtager 1,7 millioner kroner i 2018 og 2019. I 2020 og 2021 bliver tilskuddet øget til 2,3 millioner kroner årligt. Det betyder, at avisen kan ansætte fem nye medarbejdere til at varetage den digitale formidling for det tyske mindretal, fortæller Gwyn Nissen.

Det tyske mindretal har i de sidste tre år været i dialog med regeringen om en øget støtte til den digitale formidling. I oktober konstaterede en rapport fra Europarådet, at selvom tysk generelt har det godt som mindretalssprog i Danmark, mangler der radio og tv på tysk for det tyske mindretal.

”Jeg skal ikke kunne sige om det er på baggrund af Europarådets vurdering, eller om det er i vores mange dialoger med regeringen, at disse penge er kommet til os. Men uanset hvad er det glædeligt”, siger Gwyn Nissen.

Der Nordschleswiger modtager årligt en redaktionel produktionsstøtte, der i år lå på tre millioner kroner