Tilbage til nyhedsliste

Tysklands udenrigsminister besøger København

24. august 2022

Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock (Grüne), besøger fredag den 26. august København, hvor hun skal mødes med den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock, besøger København fredag den 26. august.

Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock, besøger København fredag den 26. august.

Arkivfoto: creativecommons.org

Det er første gang, Annalena Baerbock (Grüne) besøger Danmark. Hun har været udenrigsminister siden december 2021. Når hun fredag den 26. august mødes med den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S), er emnerne på dagsordenen mindretalsrettigheder og samarbejdet i det dansk-tyske grænseland samt energipolitik, grøn omstilling, digitalisering og sundhed.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Ruslands krig i Ukraine har skabt en ny sikkerhedssituation, hvor energipolitik spiller en endnu større rolle. Tyskland er en af Danmarks vigtigste samarbejdspartnere, og jeg er stolt af, vi begge allerede har taget store politiske beslutninger for at gøre os uafhængige af russiske fossile brændsler. Jeg tror dog på, vi kan gøre endnu mere, og jeg ser frem til at øge samarbejdet med Tyskland, så vi sammen kan gå forrest i den grønne omstilling”, udtaler Jeppe Kofod.

Forrige uge deltog statsminister Mette Frederiksen (S) i en nordisk-tysk statsministermøde i Oslo, med statsministrene fra Norge, Sverige, Finland og Island samt Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz (SPD). Også her var energipolitik og grøn omstilling på dagsordenen, og efterfølgende bekræftede Mette Frederiksen det gode forhold mellem Danmark, Norden og Tyskland:

”Vores snakke har bekræftet, at de nordiske lande og Tyskland ikke bare er naboer, vi er tætte partnere og deler de samme værdier”, udtalte statsministeren på et pressemøde mandag den 15. august ifølge Berlingske.