Tilbage til nyhedsliste

Udenrigsminister og ministerpræsident besøger De danske Årsmøder

28. maj 2021

Der vil være debatmøder og underholdning, men i mindre skala end ellers på grund af corona, når De danske Årsmøder afholdes i Sydslesvig i den kommende weekend

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther (CDU) er hovedtalere ved De danske Årsmøder i Sydslesvig, der holdes fra fredag den 28. til søndag den 30. maj.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther (CDU) er hovedtalere ved De danske Årsmøder i Sydslesvig, der holdes fra fredag den 28. til søndag den 30. maj.

Fotos: Socialdemokratiet og Frank Peter

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er hovedtaler, når De danske Årsmøder i Sydslesvig finder sted i den kommende weekend, og det er samme er Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther (CDU).

De danske Årsmøder i Sydslesvig, der har fundet sted siden 1921 og arrangeres af Sydslesvigsk Forening (SSF), blev sidste år aflyst på grund af corona, og også i år er der tale om et mindre omfattende program end ellers. Men alligevel vil der være en del debatmøder rundt omkring i Sydslesvig med gæster fra Danmark, der nu igen kan krydse den dansk-tyske grænse, da indrejsereglerne til Tyskland er blevet lempet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod og ministerpræsident Daniel Günther taler således på Flensborghus lørdag kl. 10, hvorefter der vil være foredrag ved Mogens Rostgaard Nissen og taler ved overborgmester Simone Lange, Flensborg, SSW’s spidskandidat til Forbundsdagsvalget Stefan Seidler og SSF-formand Gitte Hougaard-Werner.

Blandt de øvrige repræsentanter fra det officielle Danmark og Tyskland, der deltager, er Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S), der taler i Idrætshallen i Flensborg lørdag aften sammen med landdagspræsident Klaus Schlie (CDU), Slesvig-Holsten, og regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark. Andre steder i Sydslesvig vil der være taler ved en række danske og tyske politikere, organisationsfolk og foreningsrepræsentanter. Således taler Grænseforeningens formand Peter Skov-Jakobsen i Ejderhuset i Rendsborg lørdag eftermiddag.

Der er også sørget for underholdningen ved De danske Årsmøder i år. Blandt de optrædende er Sigurd Barrett, Ghita Nørby, Lars Hannibal og Max Bruch Trio.

De danske Årsmøder sluttes af med bl.a. to udendørsgudstjenester i henholdsvis Flensborg og Slesvig.  Biskop Peter Skov-Jakobsen vil være prædikant ved gudstjenesten i Flensborg.

Allerede nu er det besluttet, hvornår De danske Årsmøder, hvor alle kan deltage mod tilmelding, finder sted i de kommende år, så man allerede nu kan sætte kryds i kalenderen: 10.-12. juni 2022, 9.-11. juni 2023, 7.-9. juni 2024 og 6.-8. juni 2025.