Gå til leksikonoversigt

Bommerlunder

Begreber

Mild kryddersnaps med anissmag, der stammer fra Bommerlund Kro syd for Gejlå Bro ved Hærvejen. Ifølge traditionen skulle opskriften stamme fra en fransk officer, der omkring 1760 træt og forkommen var ankommet til kroen og betalte en regning med opskriften. Kroejeren fremstillede snapsen, som var med til at gøre kroen kendt.

Produktionen blev i første halvdel af 1900-tallet flyttet til Flensborg og i 2009 til firmaet Berentzen i Haselünne i det sydvestlige Niedersachsen.

Der blev i 1960 rejst en mindesten for den berømte snaps på stedet, hvor Bommerlund Kro lå.

Af Inge Adriansen i Sønderjylland A-Å, red. af Inge Adriansen, Elsemarie Dam Jensen og Lennart S. Madsen. Aabenraa: Historisk Samfund for Sønderjylland, 2011.