Ringriderpølser
Sønderjysk udgave af grober Bratwurst. Det er en hvid stegepølse med svinekød og flæsk, evt. svinekød og oksekød, i forholdet 4:1, tilsat krydderier og vand. Hver slagtermester har sin krydderiblanding med allehånde, muskatblomme og peber som vigtige smagsgivere. Ringriderpølser må ikke indeholde mel eller andet fyldstof, og skindet skal være sprødt efter grillstegning. Pølsen blev lanceret i Sønderborg i 1929 af slagtermester Ludwig Marburger. Derpå begyndte også andre slagtere i landsdelen at fremstille ringriderpølser, mens den ikke findes nord for Kongeåen (se Pølsemageri i Sønderjylland).
Af Inge Adriansen i Sønderjylland A-Å, red. af Inge Adriansen, Elsemarie Dam Jensen og Lennart S. Madsen. Aabenraa: Historisk Samfund for Sønderjylland, 2011.
Litteratur: Inge Adriansen: Ringriderpølser, i: Sønderjysk Månedsskrift 2008.
Ringriderpølser på grill.
Sønderborg Kommune. Foto: Kim Toft Jørgensen.