Honningkager
I Brødremenighedens to bagerier i Christiansfeld blev der i over 200 år fremstillet honningkager efter en særlig opskrift, som bagermester I.M. Achtnich skulle have medbragt fra sin fødeby Riga i det nuværende Letland. Bagermestrene skulle hemmeligholde detaljerne i opskriften, og den måtte kun bruges i det bageri, som de havde forpagtet af Brødremenigheden. Efter en pause på et par år er produktionen i 2011 blevet genoptaget.
Af Inge Adriansen i Sønderjylland A-Å, red. af Inge Adriansen, Elsemarie Dam Jensen og Lennart S. Madsen. Aabenraa: Historisk Samfund for Sønderjylland, 2011.
Litteratur: Erik Koed Westergaard: Danske Egnsretter. 1976. Inge Adriansen: Sønderjysk Kogebog. 1996.

Honningkagebageriet i Christiansfeld.
Xocolatl Denmark

Honninghjerter fra Honningkagebageriet i Christiansfeld.
Xocolatl Denmark.