Tilbage til nyhedsliste

25-årig har kurs mod formandsposten i SdU

13. februar 2024

Der er ikke kommet modkandidater til den nuværende næstformand i SdU, Mads Lausten. 

Mads Lausten er 1. næstformand i Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU). Efter den 23. marts kan han med al sandsynlighed kalde sig for formand.

Mads Lausten er 1. næstformand i Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU). Efter den 23. marts kan han med al sandsynlighed kalde sig for formand.

Foto: Lars Salomonsen

Lørdag var der frist for at komme med forslag til en ny formand, og her var der kommet ét forslag, oplyser direktør i Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU), Anders Kring til Flensborg Avis.

Egernførde Idrætsforening, Egernførde UF og samarbejdsrådet i Egernførde Børne- og Ungdomshus har indstillet den 25-årige Mads Lausten til formandsposten. 

Dermed er der ikke andre, som stiller til at afløse den nuværende formand, Kay von Eitzen, på landsmødet i SdU den 23. marts.

I øjeblikket er Mads Lausten 1. næstformand i SdU’s styrelse, og han er en del af SdU's forretningsudvalg. Han stillede op til formandsvalget for to år siden og tabte kun efter et meget tæt løb til modkandidaten.

”Det har været spændende at være næstformand de seneste to år. Kay von Eitzen og jeg er meget forskellige profiler, men vi har haft en god synergi og et godt samarbejde, så jeg nu virkelig føler mig klar til posten”, siger Mads Lausten til Grænseforeningens nyhedsside. 

Den nuværende formand, Kay von Eitzen, har begrundet sit stop med manglende tid til at gøre tingene ordentligt.

”Jeg må erkende, at mit fuldtidsarbejde som bykonsulent, mit familieliv og min opgave som formand for Flensborg Yacht Club alt for tit kolliderer med mine opgaver som SdU-formand. Det er beklageligt, men jeg vil ikke gøre tingene halvt. Derfor overlader jeg posten til en anden”, har han sagt til Ugeavisen Sydslesvig, der udgives af SdU og Sydslesvigsk Forening (SSF).

Mads Lausten meddelte allerede på styrelsesmødet i oktober, at han gerne ville stille op til formandsvalget. 

Han er uddannet fra Syddansk Universitet, hvor han har læst Europæiske Studier. Han arbejder nu som politisk sekretær for SSWs byrådsgruppe i Flensborg.

Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) er paraplyorganisationen for de danske idræts- og ungdomsforeninger i Sydslesvig, og driver også børne- og ungdomsinstitutioner samt Aktivitetshuset i Flensborg. SdU havde i 2020 7.850 medlemmer og 63 tilsluttede organisationer.