Tilbage til nyhedsliste

Auktion sætter fokus på genstande fra Genforeningen

20. marts 2020

I anledning af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark afholder auktionshuset Bruun Rasmussen en temaauktion om Genforeningen på genforeningsdagen 15. juni. Lige nu søger auktionshuset genstande til auktionen

Erik Henningsens maleri "Danske Soldater gaaer over Dybbøl Torsdagen den 6te Maj 1920" er ved en tidligere auktion blevet solgt til 70.000 kr.

Erik Henningsens maleri "Danske Soldater gaaer over Dybbøl Torsdagen den 6te Maj 1920" er ved en tidligere auktion blevet solgt til 70.000 kr.

Foto: Bruun Rasmussen

100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark markeres af auktionshuset Bruun Rasmussen med temaauktionen ’100-året for Genforeningen’ på genforeningsdagen 15. juni. Et af målene med auktionen er at gøre samlere i hele Danmark opmærksomme på de mange effekter, der har forbindelse til Genforeningen. Det fortæller Michael Märcher, der er møntspecialist og en af tovholderne bag auktionen hos Bruun Rasmussen.

”For os er det helt oplagt at afholde temauktion om Genforeningen i anledning af 100-års jubilæet. Vi ved, der er en del genstande, der kan sættes i forbindelse med Genforeningen, ude hos samlere og i private hjem. Men det er vores opfattelse, at der har været mest fokus på disse genstande i Sønderjylland. Vi håber, at vi med auktionen kan vække en interesse for genstandene og for historien i hele Danmark”, siger Michael Märcher.

Det er planen, at der ved auktionen, der foregår på nettet, skal sælges genstande relateret til Genforeningen i 1920 samt sønderjyske genstande fra perioden 1864-1920. Det kunne f.eks. være kunst, våben, sølv, mønter, medaljer, pengesedler, frimærker, postkort, porcelæn, buster, flag mm. Bruun Rasmussen har allerede fået en større indlevering på omkring 25 relevante effekter fra en ældre privat samler. Og auktionshuset leder lige nu efter flere genstande til auktionen.

”Vi har bl.a. fået originale valgplakater fra folkeafstemningerne i 1920, frimærker og en lang række medaljer og mønter. Deriblandt er der også sjældne genstande, herunder en afstemningsmedalje i guld, hvor vi tidligere har solgt en tilsvarende til 12.500 kr. Lige nu opfordrer vi både samlere og privatpersoner, der kunne overveje et auktionssalg, til at få vurderet deres genstande hos os. Vi håber, at der vil dukke yderligere sjældne genstande op”, siger Michael Märcher og tilføjer, at målet er at komme op på 50-100 genstande til auktionen.     

Til personer, der ligger inde med relevante genstande, som de overvejer at sælge, tilbyder Bruun Rasmussen en gratis vurdering.

”Vi holder åbent og man kan komme forbi en af vores fysiske afdelinger og få vurderet sine genstande. Under de givne omstændigheder med coronavirus vil jeg dog stærkt opfordre alle til at benytte sig af vores onlinevurdering. Ligesom også auktionen vil blive gennemført som netauktion”, siger Michael Märcher.

Man kan læse mere og finde link til onlinevurderingen på Bruun Rasmussens hjemmeside.

Sønderjylland for Danmark / afstemnings- eller genforeningsmedaille 1919. Hammerslag: 12.500 kr.

"Sønderjylland for Danmark". Afstemnings- eller genforeningsmedaille fra 1919 er tidligere blevet solgt til 12.500 kr.

Foto: Bruun Rasmussen