Tilbage til nyhedsliste

Bertel Haarder opfordrer mindretallet til at redde Nordisk Info

8. april 2021

Bertel Haarder (V), der er præsident for Nordisk Råd, håber, at det danske mindretal kan finde en løsning for det lukningstruede videnscenter Nordisk Info i Flensborg, der formidler nordisk kultur og samarbejde i Sønderjylland og Sydslesvig. Det skriver Flensborg Avis.

Bertel Haarder, præsident for Nordisk Råd, opfordrer det danske mindretal til at redde det lukningstruede Nordisk Info i Flensborg.

Bertel Haarder, præsident for Nordisk Råd, opfordrer det danske mindretal til at redde det lukningstruede Nordisk Info i Flensborg.

Foto: Charlotte de lo Fuente/Norden.org

Videnscenteret Nordisk Info i Flensborg, der formidler nordisk kultur og samarbejde i Sønderjylland og Sydslesvig, risikerer at lukke. Det sker, fordi Folketingets Sydslesvigudvalget har tildelt videnscenteret 177.433 kroner mindre i støtte i 2021.

Bertel Haarder, præsident for Nordisk Råd, der er samarbejdsorganet for parlamenterne i de nordiske lande, siger til Flensborg Avis, at en lukning af videnscenteret i Flensborg vil være mere end ærgerligt. Og han udtrykker et håb om, at det danske mindretal kan løse problemet internt.

”En løsning kunne måske findes, hvis alle parter står sammen [...] Kontoret er vigtigt, fordi Flensborg er porten til Skandinavien”, siger Bertel Haarder til Flensborg Avis.

Nordisk Råd kan ikke selv hjælpe økonomisk, da Danmark har valgt fra i år at skære ti procent på bidraget til Nordisk Råd.

Anke Spoorendonk, der er formand for Nordisk Infos bestyrelse, siger til Flensborg Avis, at der arbejdes hårdt på at finde en løsning på sagen.

Sydslesvigudvalgets økonomiske støtte til Nordisk Info er mindre i 2021, da man sidste år undlod at fremskrive den danske statsstøtte til det danske mindretal.