Tilbage til nyhedsliste

Departementschef skal være Danmarks ambassadør i Berlin

2. juli 2020

Thomas Ahrenkiel, departementschef i Forsvarsministeriet, overtager posten som Danmarks nye ambassadør i Berlin den 1.september efter Friis Arne Petersen

Thomas Ahrenkiel, departementschef i Forsvarsministeriet, bliver ny dansk ambassadør i Tyskland pr. 1. september.

Thomas Ahrenkiel, departementschef i Forsvarsministeriet, bliver ny dansk ambassadør i Tyskland pr. 1. september.

Foto: Forsvarsministeriet

Thomas Ahrenkiel, der er departementschef i Forsvarsministeriet, bliver Danmarks nye ambassadør i Berlin. Det sker 1. september, når han afløser Friis Arne Petersen, der har været på posten siden 2015.

“Jeg ser meget frem til at skulle fremme danske interesser over for en af vores vigtigste samarbejdspartnere og på et af de vigtigste eksportmarkeder. Det betyder samtidig et farvel til et både spændende og udfordrende ministerområde, som er arbejdsplads for mange dygtige og dedikerede medarbejdere. Jeg vil gerne takke alle, jeg har arbejdet sammen med, for godt med- og modspil. Det gælder selvfølgelig ikke mindst de ministre, som jeg har arbejdet tæt sammen med i mine år i departementet”, udtaler Thomas Ahrenkiel i en pressemeddelelse, hvori han modtager ros for sin indsats af forsvarsminister Trine Bramsen (S).

"Thomas har gennem de seneste mange år ydet en stor indsats for Forsvarsministeriet. Jeg vil gerne takke ham for indsatsen og for vores samarbejde. Danmark får en meget kompetent ambassadør i Berlin. Jeg ønsker ham alt muligt held og lykke”, siger Trine Bramsen.

Ifølge pressemeddelelsen har Thomas Ahrenkiel, der har været departementschef i Forsvarsministeriet siden 2016, selv ønsket at vende tilbage til Udenrigstjenesten. Thomas Ahrenkiel har tidligere været en del af Udenrigstjenesten, bl.a. som ambassadesekretær ved Danmarks Faste Repræsentation ved Nato (DANATO) i Bruxelles fra 1994-1997.