Tilbage til nyhedsliste

Detlev Rünger er udnævnt som ny tysk ambassadør i Danmark

27. september 2019

Detlev Rünger, der tidligere har været Tysklands ambassadør i Norge og Østrig, er i dag blevet udnævnt som ny tysk ambassadør i Danmark. Han efterfølger Andreas Meitzner, der i slutningen af juli måned valgte at gå på pension. Det skriver Tysklands ambassade i Danmark i en pressemeddelelse. 

Den 64-årige Detlev Rünger er blevet udnævnt som Tysklands ambassadør i Danmark. Han har tidligere været ambassadør i Norge og Østrig.

Den 64-årige Detlev Rünger er blevet udnævnt som Tysklands ambassadør i Danmark. Han har tidligere været ambassadør i Norge og Østrig.

Foto: Wikimedia Commons

64-årige Detlev Rünger, der er uddannet jurist, er i dag blevet officielt udnævnt som ny tysk ambassadør i Danmark. Det skete, da han tidligere i dag overrakte Dronning Margrethe sine akkreditiver underskrevet af forbundspræsident Dr. Frank-Walter Steinmeier. Det skriver Tysklands ambassade i Danmark i en pressemeddelelse.

Detlev Rünger, der er født i Hannover og er gift og har to børn, ser frem til sin nye rolle i den tyske ambassade på Göteborgs Plads i Københavns Nordhavnskvarter.

”Det er en stor ære for mig nu at måtte varetage mine opgaver som tysk ambassadør i Danmark og at bidrage til yderligere at udbygge de tætte dansk-tyske relationer. Tyskland og Danmark er gode naboer og arbejder tillidsfuldt sammen i Europa og verden. I 2020 vil vi markere vores partnerskab med et fælles dansk-tysk kulturelt venskabsår”, udtaler den nyudnævnte ambassadør i pressemeddelelsen.

Det er en erfaren diplomat, der nu skal være ambassadør i Danmark. Detlev Rünger har bl.a. været tysk ambassadør i Norge og Østrig, samt stedfortrædende tysk ambassadør i Australien og Tanzania. Derudover har han varetaget forskellige roller for de tyske ambassader i Tjekkiet, Ecuador og Egypten. Senest har han fra 2015 til 2018 været tysk generalkonsul i Atlanta i USA.

Detlev Rüngers tiltrædelse skete tidligere i dag ved en audiens på Fredensborg Slot, hvor Dronning Margrethe også modtog de nyudnævnte ambassadører fra Fillippinerne, Sydkorea, Irak og Island. 

Detlev Rünger efterfølger Andreas Meitzner, der tiltrådte som ambassadør den 1. november 2017. Han valgte i juli måned 2019 at træde af som ambassadør for at gå på pension, og siden da har det ikke været meldt ud, hvem der skulle overtage rollen som Tysklands ambassadør i Danmark.

Læs også stort interview med Andreas Meitzner i magasinet Grænsen.