Tilbage til nyhedsliste

Dybbøl Mølle har fået nye vinger

6. marts 2020

Nationalsymbolet Dybbøl Mølle fik onsdag påsat nye vinger. Dermed er den større renovering af møllen, der blev sat i gang den 31. juli 2019, ved at være overstået.

Dybbøl Mølle har fået nye vinger

Dybbøl Mølle har netop fået påsat nye vinger som led i en større renovering. Her ses møllen tilbage i 2009.

Foto: Wikimedia Commons

Dybbøl Mølle er ved at være klar til den store genforeningsfest på Dybbøl Banke lørdag den 11. juli, hvor dronning Margrethe deltager. Onsdag blev den gamle mølle igen udstyret med et par vinger, og en otte måneder lang renoveringsproces nærmer sig dermed sin afslutning.

”Det er dejligt at se møllen i sin helhed igen. Det syn har vi savnet. Den så jo helt forkert ud uden vinger, så det var godt at få sat vingerne på igen”, siger Jens Peter Rasmussen, der er formand for bestyrelsen for Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle.

De gamle møllevinger fra 1978 blev savet af den 31. juli 2019. Siden da er bl.a. møllehatten også blevet renoveret, mens der er lavet en ny murkrone og tandkrans. Renoveringen har betydet, at møllens besøgstal i 2019 faldt kraftigt. Jens Peter Rasmussen regner dog med, at besøgstallene igen vil stige i 2020, bl.a. som følge af mediedækningen af renovering af møllen.

”Vi håber, at mange har lyst til at besøge møllen i 2020, nu hvor den igen skinner i al sin glans. Vi har kunne mærke en nedgang, men vi regner med, at de mange 2020-begivenheder samt den store mediedækning vil resultere i en stigning i besøgstallet”, siger Jens Peter Rasmussen.

Renoveringen af Dybbøl Mølle var budgetteret til at koste 3,5 millioner kroner, men er endt med et underskud på ca. 67.000 kr. Det beløb har Sønderborg Kommunes udvalg for kultur, idræt, handel og turisme valgt at dække efter et møde torsdag, oplyser Jens Peter Rasmussen.

”Jeg har faktisk lige modtaget mailen med bekræftelsen. Det er vi rigtigt glade for. Vi har ingen penge i reserve, så hvis vi ikke havde fået det dækket, havde vi skulle søge pengene andre steder, og det er ikke nemt at søge midler til noget, der allerede har fundet sted”, siger Jens Peter Rasmussen, der glæder sig over tilskuddet fra Sønderborg Kommune.

Den nyrenoverede Dybbøl Mølle bliver indviet af folketingsmedlem Bertel Haarder (V) på Dybbøldagen den 18. april.