Tilbage til nyhedsliste

Genforeningsstafet bliver digital

15. februar 2021

DGI Sønderjyllands store stafetløb, der skal fejre 100-året for Genforeningen på aktiv vis, afvikles digitalt som følge af coronapandemien.

DGI Sønderjyllands 'Stafet 2020' skulle have fundet sted fysisk fra 9. maj til 6. juni 2021. Nu afvikles stafetten i stedet digitalt i samme periode.

DGI Sønderjyllands 'Stafet 2020' skulle have fundet sted fysisk fra 9. maj til 6. juni 2021. Nu afvikles stafetten i stedet digitalt i samme periode.

Foto: DGI Sønderjylland

DGI Sønderjylland tager nu konsekvensen af, at coronapandemien stadigvæk har tag i Danmark, og at det fortsat er usikkert, hvornår begivenheder med mange mennesker igen kan afholdes. Idrætsorganisationens store genforeningsarrangement, stafetløbet ’Stafet 2020’, der oprindeligt skulle have fundet sted i genforeningsåret 2020, bliver nu til ’Den Digitale Stafet 2020’ og afvikles fra 9. maj til 6. juni 2021.

Det skriver DGI Sønderjylland i en pressemeddelelse.

”Vi ser det desværre ikke realistisk at fortsætte planlægningen af ni store folkeevents med løbe- og gåruter samt masser af festlige indslag, når vi for nuværende ikke engang ved, om vi kan mødes til den tid”, siger Danni Callesen, idrætskonsulent for Løb & Gang i DGI Sønderjylland og Sydvest, i pressemeddelelsen.

Stafetten skulle have fundet sted i de syv syd- og sønderjyske kommuner, Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Vejen, Kolding og Haderslev, der er involveret i Præsidiet for Genforeningen 2020. Med den digitale stafet bliver der nu lagt op til, at hele Danmark kan løbe eller gå med og på den vis blive en del af genforeningsjubilæet.

DGI Sønderjylland håber på fortsat at kunne gennemføre et fysisk stafetløb i en mindre skala i samarbejde med de 25 syd- og sønderjyske foreninger, der er involveret i stafetten. Fordelt på 30 etaper skal i alt 468 kilometer løbes langs den gamle grænse med start og slut i Aabenraa.

”Vi håber meget, at der åbnes for, at små grupper kan løbe sammen”, siger Danni Callesen.

Løberne fra de forskellige foreninger skal løbe med en depeche, der gives videre fra dag til dag. Depechen har til formål at samle al historisk materiale, som vedrører stafetløbet. Ved den afsluttende etape afleveres depechen til Folkehjem, hvor den skal udstilles og forsegles med påbud om, at den først må åbnes om 100 år.

Tilmelding foregår på DGI Sønderjyllands hjemmeside.