Tilbage til nyhedsliste

SønderjyskE hylder Genforeningen med ny fodboldtrøje

29. maj 2020

Sønderjyllands bedste fodboldklub, SønderjyskE, har lavet en ny hjemmebanetrøje for at fejre 100-året for Genforeningen. På trøjen er bl.a. den dansk-tyske grænse afbildet

SønderjyskE-spilleren Johan Absalonsen poserer i den nye genforeningstrøje, der på indersiden har indskrevet navnene på alle sønderjyske byer med mere end 200 indbyggere. Nederst på trøjen ses den dansk-tyske grænse.

SønderjyskE-spilleren Johan Absalonsen poserer i den nye genforeningstrøje, der på indersiden har indskrevet navnene på alle sønderjyske byer med mere end 200 indbyggere. Nederst på trøjen ses den dansk-tyske grænse.

Foto: SønderjyskE

Når SønderjyskE-spillerne søndag den 7. juni løber ind på hjemmebanen Sydbank Park til Superligakampen mod Silkeborg, vil de være iført en ny genforeningstrøje for at fejre både 100-året for Genforeningen samt mange års fredelig sameksistens og tæt samarbejde hen over grænsen. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Kell Haugaard, marketingschef i SønderjyskE, er stolt af trøjen, der er lavet i samarbejde med det danske sportstøjsfirma hummel.

”Der er så mange historier i den trøje, at du næsten ikke ved, hvor du skal starte. Trøjen viser tydeligt den grænse, der gjorde Sønderjylland dansk for 100 år siden, men detaljen i nakkespejlet med 56 striber, der markerer hvert år, hvor Sønderjylland var adskilt fra Danmark, er også en elegant markering”, siger Kell Haugaard på klubbens hjemmeside med henvisning til de 56 år, Sønderjylland var under tysk styre efter det danske nederlag i krigen i 1864.

”Vi har spillet i mange smukke trøjer igennem tiden, men jeg må indrømme, at jeg blev rørt, da jeg så resultatet af denne genforeningstrøje”, tilføjer han.

Den nye trøje skal udover at fejre Genforeningen også støtte den sønderjyske fodboldklub økonomisk. Som følge af coronaepidemien har den danske fodboldliga, Superligaen, været på pause, hvilket har sat en stopper for en væsentlig del af klubbens indtægter, bl.a. salg af billetter. Hovedparten af klubbens ansatte, herunder spillerne, har derfor været hjemsendt i perioden 20. marts til 2. maj.

”Jeg tror og håber, at mange sønderjyder vil tage trøjen til sig. Dels for at markere genforeningen, men selvfølgelig også for at vise støtten til SønderjyskE, som lige nu er vigtigere end nogensinde før”, siger Kell Haugaard.

Superligaen genstartede i går torsdag med kampen mellem AGF og Randers, men dog uden tilskuere på tribunerne. SønderjyskE spiller deres første Superligakamp i mere end to måneder, når de møder Brøndby på et tomt Brøndby Stadion på tirsdag.