Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen skal have ny leder

8. oktober 2021

Knud-Erik Therkelsen, der har været Grænseforeningens generalsekretær siden 2004, går på pension den 28. februar 2022.

Grænseforeningens Sekretariat har adresse i Grænseforeningens Hus i Peder Skrams Gade i indre København. Nu skal Grænseforeningen have ny leder.

Grænseforeningens Sekretariat har adresse i Grænseforeningens Hus i Peder Skrams Gade i indre København. Nu skal Grænseforeningen have ny leder.

Foto: Grænseforeningen

Knud-Erik Therkelsen, der har været Grænseforeningens generalsekretær siden 2004, går på pension pr. 28. februar 2022. 

Det oplyser Grænseforeningens formand, Peter Skov-Jakobsen. 

”På bestyrelsens vegne vil jeg gerne sige tak for den indsats, som Knud-Erik Therkelsen har ydet for Grænseforeningen siden sin tiltræden for 18 år siden. Knud-Erik Therkelsen har gennem årene stået i spidsen for en omfattende omstilling af Grænseforeningens arbejde og i 2020 for en vellykket afvikling af aktiviteter under genforeningsfestlighederne i 2020. Det er sket i et tæt samarbejde med medarbejdere i sekretariatet, Grænseforeningens medlemmer samt de mange nære samarbejdspartnere nord og syd for grænsen”, siger Peter Skov-Jakobsen. 

Peter Skov-Jakobsen oplyser, at en proces nu er sat i gang for at finde en ny leder i Grænseforeningen. 

Knud-Erik Therkelsen ser tilbage på 18 gode år i Grænseforeningen og glæder sig til næste kapitel. 

”Jeg er Grænseforeningens dygtige medarbejdere, engagerede lokalforeninger og bestyrelsesmedlemmer og ikke mindst de fem formænd, jeg har samarbejdet med, dybt taknemmelig for at have fået mulighed for at præge Grænseforeningens udvikling. Det glæder mig, at den konstante tilbagegang i medlemstallet siden 1948 ser ud til at være standset. Jeg glæder mig også over samarbejdet med det danske mindretals foreninger.”

”Det var meningen, at jeg skulle gå på pension med udgangen af 2020. Men det blev forpurret af coronaen. Til december fylder jeg 68, så nu er det tiden at gå på pension efter 42 års arbejdsliv, heraf 38 år med fokus på det dansk-tyske grænseland. Jeg glæder mig til at få mere tid sammen med min familie og måske et foredrag i ny og næ”, siger Knud-Erik Therkelsen.