Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen Ungdom vælger ny formand

7. september 2020

23-årige Jonas Kopf, der studerer statskundskab på Aarhus Universitet, er lørdag blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen Ungdom (GFU).

Grænseforeningen Ungdom valgte lørdag ny bestyrelse. Fra venstre til højre ses: Rune Delfs (suppleant), Patrick Rix Andersen (bestyrelsesmedlem), Jonas Kopf (formand), Simon Bruhn (medlem), Keneya Gross (næstformand), Frigga Loeck (kasserer) og Christopher Warnke (suppleant). På billedet mangler Lea Thomsen (bestyrelsesmedlem) og afgående formand Max Kahrmann (bestyrelsesmedlem).

Grænseforeningen Ungdom valgte lørdag ny bestyrelse. Fra venstre til højre ses: Rune Delfs (suppleant), Patrick Rix Andersen (bestyrelsesmedlem), Jonas Kopf (formand), Simon Bruhn (medlem), Keneya Gross (næstformand), Frigga Loeck (kasserer) og Christopher Warnke (suppleant). På billedet mangler Lea Thomsen (bestyrelsesmedlem) og afgående formand Max Kahrmann (bestyrelsesmedlem).

Foto: Grænseforeningen Ungdom

Grænseforeningen Ungdom (GFU) har ved foreningens landsmøde lørdag valgt 23-årige Jonas Kopf som ny formand. Han erstatter Max Kahrmann, der fortsætter som bestyrelsesmedlem efter to år på formandsposten.

”Jeg er glad for at overtage et arbejde, der er blevet passet rigtig godt”, siger Jonas Kopf, der kommer fra Flensborg og er en del af det danske mindretal i Sydslesvig. I dag bor han i Aarhus og studerer statskundskab på Aarhus Universitet.

”GFU har et stort potentiale til at samle unge fra grænselandet, der flytter til Danmark, og give dem et forum til at mødes, også med andre unge, der er i Danmark på lignende vilkår, fx unge med mindretalsbaggrund. Det er vores arrangement ’Mangfoldig middag’ et godt eksempel på, og det er klart noget, jeg vil bygge videre på”, tilføjer Jonas Kopf med reference til de middage, foreningen har afholdt, hvor de mange forskellige retter, der serveres, afspejler medlemmernes diversitet.

Jonas Kopf har tidligere været næstformand i Sydslesvigsk Vælgerforenings ungdomsparti, SSWU, men har ikke før været engageret i GFU’s bestyrelse.

”Jeg har fulgt GFU’s arbejde i mange år og kender bestyrelsen rigtig godt, men har på grund af mit studie ikke følt, at jeg havde tid eller overskud nok til at engagere mig. Det føler jeg, at jeg har nu, og da muligheden for at blive formand bød sig, skulle jeg ikke overveje det mange gange. For mig er det vigtigt at give noget igen gennem frivilligt arbejde, for som ung fra det danske mindretal har man mange fordele”, siger Jonas Kopf, der som formand for GFU automatisk træder ind i Grænseforeningens bestyrelse i stedet for Max Kahrmann.

Udover nyvalget af Jonas Kopf blev der ved GFU’s landsmøde lørdag skiftet ud i bestyrelsen. Kasserer Rune Delfs skal fremover være suppleant i stedet for Johanna Jürgensen, mens bestyrelsesmedlem Frigga Loeck overtager hvervet som kasserer. Keneya Gross afløser Alena Strelow som næstformand, mens suppleant Simon Bruhn bliver medlem af bestyrelsen. Tidligere GFU-formand Christopher Warnke afløser Simon Bruhn som suppleant, mens den afgående formand, Max Kahrmann, fortsætter som medlem af bestyrelsen. Patrick Rix Andersen og Lea Thomsen er nye medlemmer af bestyrelsen. Pia Christiansen, Kjell Knudten og Malte Felske træder ud af bestyrelsen.

For at minimere risikoen for spredning af coronavirus blev GFU’s landsmøde gennemført i en nedskaleret udgave på Grænseforeningens sekretariat på Peder Skrams Gade, København. Det var kun den nu tidligere bestyrelse, samt de, der ønskede at stille op til bestyrelsen, der deltog, og oplægsholdere og efterfølgende fest var droppet.  

GFU har som formål at fremme forståelse, dialog og samarbejde mellem forskellige kulturer og på tværs af grænser for at styrke det demokratibærende fællesskab. GFU er fast deltager ved forskellige arrangementer som Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde. Foreningen driver en frivillig pantbod på Roskilde Festival og arrangerer forskellige aktiviteter, såsom debataftener, informationsarrangementer og fester.

Læs mere om GFU på www.gfungdom.dk.