Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningens unge mødtes med statsministeren

19. marts 2021

Tre unge fra Grænseforeningen mødtes torsdag digitalt med statsminister Mette Frederiksen (S) for at diskutere foreningslivets udfordringer under coronapandemien. I alt deltog mere end 50 unge fra foreningslivet.

Frigga Loeck, Mohammed Abou El Kheir (yderst til højre) og Konstantin Jockel (øverst i højre hjørne) deltog torsdag i et digitalt stormøde med statsminister Mette Frederiksen (S).

Frigga Loeck, Mohammed Abou El Kheir (yderst til højre) og Konstantin Jockel (øverst i højre hjørne) deltog torsdag i et digitalt stormøde med statsminister Mette Frederiksen (S).

Foto: Grænseforeningen

Foreningslivet i Danmark har haft trænge kår under coronapandemien, og det rammer også de unge. Det satte statsminister Mette Frederiksen (S) fokus på ved et digitalt stormøde torsdag den 18. marts, hvor mere end 50 unge repræsentanter fra det danske foreningsliv deltog.

Grænseforeningen var repræsenteret af Frigga Loeck, Grænseforeningen Ungdom, Mohammed Abou El Kheir, Grænseforeningens Kulturmødeambassadører, og Konstantin Jockel, Grænseforeningens Elevambassadører.

”Jeg synes, det var rigtigt fint, at hun tog sig tid til at tale med os unge fra hele landet. Hun virkede afslappet, og det var med til at gøre det hele uformelt og sjovt”, siger Frigga Loeck, der er landskasserer i Grænseforeningen Ungdom.

”Det var en god oplevelse, og vi er meget glade for, at vi fik invitationen. Statsministeren var god til at lytte til, hvad der blev sagt”, siger Mohammed Abou El Kheir, der er en del af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører.

De to unge havde dog gerne set, at der til mødet havde været mere fokus på folkeoplysningen, som Grænseforeningen repræsenterer.

”Der var mange idrætsforeninger repræsenteret, og derfor kom mødet også til at handle en del om, hvornår det igen bliver muligt at mødes og motionere sammen. Folkeoplysningen røg desværre lidt i baggrunden, og vi havde ikke mulighed for at komme frem med vores pointer”, siger Frigga Loeck om det digitale møde, der også blev påvirket af tekniske problemer fra statsministerens side.

”Desværre mistede statsministeren forbindelsen til mødet i mere end fem minutter, hvilket var uheldigt, da der var en stram tidsplan. Og mødet startede i forvejen 10-15 minutter for sent, også på grund af tekniske problemer. Det forstyrrede desværre oplevelsen”, siger Mohammed Abou El Kheir, der bl.a. gerne ville have spurgt statsministeren om, hvilke udfordringerne hun har oplevet med digitale møder under coronapandemien.

”På den måde fik jeg et svar uden at have stillet spørgsmålet”, siger han.

Det digitale stormøde med statsministeren om foreningslivet og unge var arrangeret af Kulturministeriet i samarbejde med bl.a. Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Idrætsforbund og DGI. Også kulturminister Joy Mogensen (S) deltog i mødet.

De tre unge ville gerne have stillet statsministeren følgende spørgsmål, som de havde forberedt på forhånd, men det blev der desværre ikke mulighed for:

"Hvad vil statsministeren gøre for at fremme den grænseoverskridende, mellemfolkelige dialog blandt unge, både lige nu under krisen, hvor grænserne er lukket og fremadrettet, når der er brug for at få genforenet fællesskaberne?”