Tilbage til nyhedsliste

Grænselandsaviser tiltænkes øget mediestøtte

4. februar 2022

Både Flensborg Avis og Der Nordschleswiger er omfattet af regeringens nye medieudspil, der blandt andet vil tilgodese lokal og regional journalistik.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye medieudspil hos Sjællandske Medier i Ringsted.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye medieudspil hos Sjællandske Medier i Ringsted.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye medieudspil, der blandt andet lægger op til at styrke lokal og regional journalistik via en omfordeling af støtten fra store landsdækkende nyhedsmedier til lokale og regionale medier. Dette omfatter også Flensborg Avis og Der Nordschleswiger, der sidste år modtog 3,5 millioner kroner hver i mediestøtte.

Gwyn Nissen, der er chefredaktør på Der Nordschleswiger, siger torsdag til sin egen avis, at den danske mediestøtte udgør 18 procent af finansieringen, og at den danske mediestøtte er livsvigtig for avisen:

”Uden disse penge kunne vi ikke yde det, som det er muligt for os at gøre i dag. Derfor ville det også glæde mig, hvis vi og andre lokalmedier kunne modtage et større stykke af kagen”.

Jørgen Møllekær, der er chefredaktør på Flensborg Avis, skriver i en leder i Flensborg Avis fredag:

”Når kun ganske få tusinder ved, hvad der foregår i lokaldemokratiet, så forfalder demokratiet. Vi deltager kun, når den lokale skole lukker. Men i det daglige er der langt færre, der følger bredt med i nyhedsbilledet end tidligere. Derfor er det klogt at ville styrke lokale nyheder”, skriver han.

Den samlede ramme for medieforhandlingerne er 4,8 milliarder kroner. Medieudspillet, der blev præsenteret under overskriften ’Regeringen vil styrke den demokratiske samtale’ omfatter også blandt andet øget kontrol med tech-giganterne og et stærkere digitalt DR.