Tilbage til nyhedsliste

Kronprins Frederik er årets festtaler ved Haderslev Lysfest

27. april 2021

Kronprins Frederik holder årets festtale ved den traditionsrige Haderslev Lysfest, der siden 1950 årligt markerer Danmarks befrielse den 4. maj 2021. Lysfesten gennemføres i år som et lukket arrangement som følge af coronasituationen

Kronprins Frederik er årets festtaler ved Haderslev Lysfest den 4. maj 2021.

Kronprins Frederik er årets festtaler ved Haderslev Lysfest den 4. maj 2021.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Den traditionsrige Haderslev Lysfest, der markerer Danmarks befrielse den 4. maj, får i år royalt besøg af kronprins Frederik, der også er årets festtaler. Det skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Kronprinsens deltagelse glæder H.P. Geil (V), borgmester i Haderslev Kommune.

”Vi er beærede og stolte over, at H.K.H. Kronprinsen har valgt at deltage i lysfesten og holde lysfesttalen. Befrielsen er noget ganske særligt i Haderslev Kommune, og det vil den også være i år, selvom vi ikke kan samles fysisk på kasernepladsen, som vi plejer. Men heldigvis kan vi stadig sætte lys i vinduet, og det vil jeg opfordre alle til at gøre denne aften”, siger H.P. Geil i pressemeddelelsen.

Som følge af coronasituationen i Danmark gennemføres lysfesten som et lukket arrangement uden offentlig adgang til kasernepladsen på Haderslev Kaserne. Lysfesten, der plejer at samle flere tusinde mennesker på kasernepladsen, bliver i år transmitteret på TV Syd+ samt Haderslev Kommunes Facebook-side. Arrangementet varer fra kl. 22 til 22.30 og indeholder foruden kronprinsens festtale en række traditionelle sange, taler og kunstneriske indslag fremført af Haderslev Domkirkes Pigekor og Pivot Dance Company.

Haderslev Lysfest er blevet afholdt siden 1950 for at markere Danmarks befrielse fra det nazistiske Tyskland, der varede fra den 9. april 1940 til den 4. maj 1945 under Anden Verdenskrig. I 2020 blev Haderslev Lysfest gennemført som et lukket arrangement som følge af coronapandemien.

Haderslev Lysfest arrangeres af Haderslev Kommune og Slesvigske Fodregiment.