Tilbage til nyhedsliste

Ny ambassadør tiltræder i Berlin

31. august 2020

Susanne Hyldelund, direktør for Trade Council og Global Bæredygtighed i Udenrigsministeriet, skal pr. 1. september være Danmarks nye ambassadør i Berlin.

52-årige Susanne Hyldelund, der er uddannet cand.merc. og bl.a. tidligere har været generalkonsul i Shanghai, bliver pr. 1. september ny ambassadør i Berlin.

52-årige Susanne Hyldelund, der er uddannet cand.merc. og bl.a. tidligere har været generalkonsul i Shanghai, bliver pr. 1. september ny ambassadør i Berlin.

Foto: Udenrigsministeriet

Det bliver Susanne Hyldelund, direktør for Trade Council og Global Bæredygtighed i Udenrigsministeriet, der overtager posten som Danmarks ambassadør i Berlin efter Friis Arne Petersen, der har været på posten siden 2015. Det meddeler Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Med virkning fra 1. september udpeges Susanne Hyldelund som Danmarks nye ambassadør i Berlin”, skriver Udenrigsministeriet i pressemeddelelsen.

52-årige Susanne Hyldelund er født i Kolding, uddannet cand.merc. og har været ansat i Udenrigsministeriet siden 1996. Hun har tidligere været bl.a. generalkonsul i Shanghai, Kina, og ambassadesekretær i Washington, USA, og Warszawa, Polen.

Susanne Hyldelund har desuden rødder i det dansk-tyske grænseland og har et tæt forhold til det tyske sprog. Det fortalte hun til Jyllands-Posten, der i 2011 portrætterede hende, mens hun var generalkonsul i Shanghai.

 ”Begge mine forældre er tosprogede, er vokset op i grænselandet, og min mormor er født i Hamborg. Hjemme var tysk ”voksensproget”, der blev brugt, når børnene ikke skulle vide, hvad der blev talt om, så det lærte vi os jo hurtigt” siger Susanne Hyldelund i portrætinterviewet.

Det var oprindeligt Thomas Ahrenkiel, departementschef i Forsvarsministeriet og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, der den 30. juni blev udnævnt som ny ambassadør i Berlin. Men som følge af den alvorlige kritik, Tilsynet med Efterretningstjenesterne rejste mod Forsvarets Efterretningstjeneste mandag den 24. august, blev Thomas Ahrenkiel samme dag fritaget for tjeneste og frataget sin kommende ambassadørpost.