Tilbage til nyhedsliste

Ny platform skal styrke frivilligheden i SdU

27. februar 2023

Frivillighed er altafgørende for det danske mindretals eksistens. Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) vil derfor gøre det nemmere at finde rundt i mulighederne som frivillig med en ny platform.

På sdu.de/frivillig kan du finde oplysninger om, hvordan det er at være frivillig i Sydslesvig.

På sdu.de/frivillig kan du finde oplysninger om, hvordan det er at være frivillig i Sydslesvig.

Foto: Screenshot

”Jeg hedder Therese, jeg er 15 år gammel. Jeg bor i Flensborg. Jeg hedder Sophie. Jeg er også 15 år gammel og bor også i Flensborg. Og vi er tvillinger. Vi er frivillige i ungeudvalget”.

Sådan introducerer to aktive søstre sig selv på en video, som man kan se på Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers (SdU) nye platform for frivilligheden i det danske mindretal.

De to friske teenagere er med til at arrangere ungdomsdiskoteker, og de har de tydeligvis en fest med. På den nye platform kan andre, som gerne vil være med, finde et match. Men det er selvfølgelig ikke et match for diskoteksgæster. Ud fra devisen om, at frivillighed altafgørende for mindretallets fortsatte eksistens, afspejler platformen SdU’s mangfoldighed. Der eftersøges både en håndboldtræner til et herrebold i 3. divisionen, hjælpetrænere til badminton og nye medlemmer til SdU’s Internationalt Udvalg, der bl.a. repræsenterer foreningen til møder i den europæiske mindretalsorganisation YEN.

”På vores platform kan man hurtigt og effektivt finde og søge frivillige stillingsopslag – alt fra træner og instruktørstillinger til spændende tilbud om udvalgsarbejde. Men det er lige så meget en platform for de foreninger og grupper, der søger nye frivillige hænder, siger Hinnerk Petersen, der er SdU’s områdeleder for Idræt, Unge & Kultur, til Ugeavisen Sydslesvig.

Som det fremgår af artiklen, er mindretallet afhængigt af frivillige kræfter for at kunne gennemføre dagligdagens mange tilbud og aktiviteter. Den nye platform skal styrke fællesskabet i det danske mindretal i Sydslesvig, hvor frivilligt arbejde er i fokus. Formålet er tiltrække flere mennesker til at engagere sig i mindretallets fællesskab. Derfor har man arbejdet på at gøre platformen så nem og tilgængelig som muligt for alle, der ønsker at blive del af det frivillige fællesskab.

”Vi vil gerne vise, at frivillighed kan være sjovt og meningsfuldt, samtidig med at det bidrager til noget større. Vi håber, at den nye hjemmeside vil inspirere flere mennesker til at blive en del af vores fællesskab og være med til at skabe positive forandringer i Sydslesvig”, tilføjer Hinnerk Petersen.

Den nye platform er blevet taget godt imod af både foreninger og ansøgere, der allerede har fundet nyttige frivillige stillinger. SdU håber, at den nye side vil føre til endnu flere succesfulde matches mellem ansøgere og foreninger.

Platformen kan findes på www.sdu.de/frivillig og indeholder en omfattende oversigt over frivillige stillinger, som skal gøre det nemmere for både ansøgere og foreninger at finde hinanden.