Tilbage til nyhedsliste

Ny sønderjysk film hitter i landets biografer

25. juli 2022

Den sønderjyske instruktør Frelle Petersens nyeste film ’Resten af livet’ er blevet godt modtaget af biografgængerne i Danmark.

Filmen 'Resten af livet' havde premiere den 7. juli. I hovedrollerne ses bl.a. Jette Søndergaard (tv.) og Ole Sørensen (th.).

Filmen 'Resten af livet' havde premiere den 7. juli. I hovedrollerne ses bl.a. Jette Søndergaard (tv.) og Ole Sørensen (th.).

Foto: Ralf Konow/Nordisk Film

Den nye sønderjyske film ’Resten af livet’, der er instrueret af sønderjyske Frelle Petersen og er optaget på Tønderegnen, er blevet godt modtaget af det danske biografpublikum. Ifølge Det Danske Filminstituts oversigt over billetsalget for aktuelle danske biograffilm har filmen, der havde premiere den 7. juli, solgt 45.067 billetter pr. 25. juli.

”Vi er meget tilfredse med den måde, det går med ’Resten af livet’. Filmen er fantastisk og får utvivlsomt et godt ’word of mouth’. Vi forventer, at filmen ’lifetime’ laver 100.000 plus billetter”, oplyser Frederik Honore, Market Director hos Nordisk Film Distribution, der distribuerer filmen, til JydskeVestkysten.

’Resten af livet’ er film nummer to i instruktør Frelle Petersens planlagte trilogi, der har sit udgangspunkt i Sønderjylland. Hovedrollen Line spilles af sønderjyske Jette Søndergaard, der også indtog hovedrollen i trilogiens første film, ’Onkel’, fra 2019. Fortællingen i ’Resten af livet’ er uafhængig af ’Onkel’ og handler om en almindelig familie, som rammes af en tragedie, der river tæppet brat væk under deres tilværelse.

Filmen har også begejstret de danske anmeldere, og bl.a. Kristeligt Dagblad tildeler filmen fem ud af seks stjerner:

”’Resten af livet’ er en yderst seværdig film, der med sin blanding af skuespillere og amatører bærer præg af en særegen ægthed. Det er langt fra en dramatisk film, men den rummer en intensitet og fortæller så smukt og på ægte sønderjysk om sorgens væsen, foranderlighed og familieliv”, skriver anmelder Freja Bondgaard.

Også Politiken, Berlingske, Filmmagasinet Ekko og Soundvenue giver filmen fem ud af seks stjerner/hjerter. Særligt fremhæves filmens langsomme tempo.

”Filmen er fortalt i et velgørende stille og roligt tempo, der giver historien og karaktererne plads til at folde sig ud. Ligesom ‘Onkel’ gør ‘Resten af livet’ ikke et stort væsen af sig, men når rulleteksterne rammer, er man dybt påvirket af at have været del af familiens liv i små to timer”, skriver Soundvenue-anmelder Freja Dam.

Det er stadig muligt at købe billet til filmen ’Resten af livet’, der vises i biografer i hele landet.

Du kan følge udviklingen i billetsalget for aktuelle danske film på Det Danske Filminstituts oversigtside her.