Tilbage til nyhedsliste

Ny tysk kansler får æbler i velkomstgave

9. december 2021

Stefan Seidler, medlem af Forbundsdagen for det dansk-frisiske mindretalsparti SSW forærede Olaf Scholz (SPD) en kurv med Ingrid Marie æbler fra Flensborg Fjord, da Scholz onsdag blev valgt som ny tysk forbundskansler.

Stefan Seidler overrakte den nye forbundskansler Olaf Scholz en kurv med æbler i velkomstgave.

Stefan Seidler overrakte den nye forbundskansler Olaf Scholz en kurv med æbler i velkomstgave.

Foto: Andreas Rinke/Reuters

Da Olaf Scholz (SPD) onsdag blev valgt som ny tysk forbundskansler af parlamentsmedlemmerne i den tyske Forbundsdag, fik han traditionen tro overrakt en buket blomster.

Stefan Seidler, der er medlem af Forbundsdagen for det dansk-frisiske mindretalsparti Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), havde dog valgt en mere utraditionel gave. Han forærede den nye tyske forbundskansler en kurv med økologiske Ingrid Marie æbler fra Flensborg Fjord.

”Det ligger store opgaver foran Scholz, så han får sikkert større gavn af noget sundt at styrke sig på end af en buket blomster”, sagde Stefan Seidler i en pressemeddelelse.

I kurven med æbler lå også en invitation til at deltage i den traditionelle æblesejlads, der finder sted i efteråret i Flensborg Fjord.   

”Jeg bliver glad, hvis den nye forbundskansler tager imod min invitation og deltager i æblesejladsen i min valgkreds mellem Flensborg og Lyksborg. Han er hjerteligt velkommen hos os i Nordtyskland”, siger Stefan Seidler i en pressemeddelelse.

Æblekurven fik en del opmærksomhed i de tyske medier.