Tilbage til nyhedsliste

Overborgmester reagerer på p-skive-sag: Tysk lov skal følges

23. februar 2023

Det er ikke noget nyt, at det kræver en korrekt tysk p-skive for at parkere i Flensborgs gader. Det siger Flensborgs overborgmester, Fabian Geyer, der maner til besindelse i sagen.

Fabian Geyer tiltrådte som ny overborgmester i Flensborg mandag den 16. januar 2023.

Fabian Geyer tiltrådte som ny overborgmester i Flensborg mandag den 16. januar 2023.

Foto: Lars Salomonsen

Det har vakt debat i Flensborg, at byens parkeringsvagter er begyndt at give danske turister parkeringsbøder, fordi de anvender en dansk parkeringsskive i stedet for en tysk.

Men loven er ikke ny, og tysk lov skal overholdes.

Det siger Flensborgs overborgmester, Fabian Geyer (partiløs), ved et pressemøde tirsdag.

”Der er ingen særlov i Flensborg, og det bliver heller ikke sådan, at man nu jagter udenlandske p-skiver”, sagde Fabian Geyer ved pressemødet ifølge Flensborg Avis.

Overborgmesteren mener, at sagen er blevet gjort større, end den er. Flensborg Kommune oplyser, at det i alt drejer sig om ca. 50 parkeringspladser i bymidten, hvor der skal bruges p-skiver.

Sagen om korrekte parkeringsskiver har fået politikere i Flensborg til at kritisere Fabian Geyer og de lokale myndigheder.

”Man skulle tro, at myndighederne har vigtigere ting at regulere”, udtalte Susanne Schäfer-Quäck, der er gruppeformand for SSW i Flensborg Byråd, i seneste uge i en pressemeddelelse.

Behov for en europæisk løsning

I samme forbindelse udtalte Stefan Seidler, medlem af den tyske forbundsdag for SSW, at han vil arbejde for en europæisk parkeringsskive. Også Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet, mener, at der bør findes en europæisk løsning på udfordringen med forskellige parkeringsskiver. Hun har derfor rettet henvendelse til EU-Kommissionen.

”Bøvlet med p-skiver kan umiddelbart lyde som et lille problem. Men for mig er det helt principielt og en unødvendig hindring for, at man som EU-borger frit kan bevæge sig på tværs af medlemslandene. Det burde slet ikke være så besværligt at tage bilen og parkere på den anden side af grænsen”, skriver hun i et debatindlæg i Avisen Danmark.

Fabian Geyer tror også på en europæisk løsning.

”Nu er emnet placeret i Bruxelles for at få en europæisk p-skive. Et initiativ, som jeg tror vil komme”, sagde Fabian Geyer ved tirsdagens pressemøde ifølge Flensborg Avis.

Også Slesvigsk Parti, der repræsenterer det tyske mindretal i Sønderjylland, mener, at en europæisk parkeringsskive vil være en god løsning for fremtiden. Det skriver fungerende formand, Rainer Naujeck, i et læserbrev i Flensborg Avis tirsdag.

”Det giver absolut mening, at der hurtigt findes en fælles europæisk løsning, der ikke mindst vil gavne de mange grænseregionsborgere, der lever deres liv på begge sider af grænsen. Og måske man skulle benytte denne lejlighed til også at se på andre færdselsregler, hvor en harmonisering i EU kunne lette hverdagen for borgerne i et Europa med åbne grænser”, skriver Rainer Naujeck og opfordrer Flensborg Kommune til at finde på en pragmatisk overgangsløsning indtil da.

Fabian Geyer afholdte tirsdag pressemøde med fokus på sine første fem uger i jobbet som overborgmester. På pressemødet blev der også talt abort, det lokale sygehus og byudviklingsprojektet Hafen Ost.

Sådan her ser den tyske parkeringsskive ud.

Sådan her ser den tyske parkeringsskive ud.

Foto: Region Sønderjylland-Schleswig