Tilbage til nyhedsliste

Prins Joachims tilstand er stabil

27. juli 2020

Grænseforeningens formand ønsker H.K.H. Prins Joachim god bedring efter operation for en blodprop i hjernen

Prins Joachim ønskes god bedring af Grænseforeningens formand, Jens Andresen.

Prins Joachim ønskes god bedring af Grænseforeningens formand, Jens Andresen.

Foto: Thomas Tolstrup

H.K.H. Prins Joachim, der er protektor for Grænseforeningen, blev fredag indlagt på Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig, og opereret for en blodprop i hjernen. Prins Joachims tilstand er fortsat stabil, oplyser Kongehuset søndag.

”Prinsen kom heldigvis i professionel behandling i tide og har det efter omstændighederne godt”, sagde Lene Balleby, kommunikationschef i Kongehuset, søndag til Ritzau.

Jens Andresen, der er for formand for Grænseforeningen, udtrykker sin medfølelse med Prins Joachim og hans familie.

”Det gør mig meget ondt for Prins Joachim, at han er blevet ramt af sygdom. På vegne af Grænseforeningen ønsker jeg ham rigtig god bedring og alt godt til ham og hele den kongelige familie”, siger Jens Andresen, der ved flere lejligheder har mødt Prins Joachim, der har været protektor for Grænseforeningen siden 1990.

”I Grænseforeningen værdsætter vi Prins Joachims indsats, ikke alene for Grænseforeningen, men for Danmark i det hele taget”, siger Jens Andresen.

H.K.H. Prins Joachim, der er 51 år, blev ramt af blodproppen, mens han var på ferie på Chateau de Cayx et par hundrede kilometer nord for Toulouse med sin familie. Prins Joachim og hans hustru, prinsesse Marie, og deres to børn, Henrik på 11 og Athena på otte år, har siden 2019 boet i Paris, hvor Prins Joachim netop har afsluttet en militær lederuddannelse på Centre des Hautes Études Militaries og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale. I juni meddelte Forsvarsministeriet, at Prins Joachim er ansat som Danmarks forsvarsattaché i Paris pr. 1. september.