Tilbage til nyhedsliste

SSW stiller op til Forbundsdagen

24. september 2020

Det dansk-frisiske mindretalsparti Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) har på sit landsmøde lørdag besluttet at stille op til valg til den tyske forbundsdag i 2021

Flemming Meyer, formand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), var glad for beslutningen om at stille op til forbundsdagen i 2021.

Flemming Meyer, formand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), var glad for beslutningen om at stille op til forbundsdagen i 2021.

Foto: SSW

Et flertal af de delegerede ved Sydslesvigsk Vælgerforenings (SSW) landsmøde i Flensborg besluttede lørdag, at det dansk-frisiske mindretalsparti for første gang i 60 år vil stille op til forbundsdagsvalget i 2021. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Flemming Meyer, der er formand for SSW, mener, at der er opnået store fremskridt i den førte mindretalspolitik i Slesvig-Holsten, men at det samme ikke er sket på europæisk plan og heller ikke i Forbundsrepublikken som helhed.

”Ved at blive repræsenteret i Berlin kan vi give mindretallene et ansigt og en stærk stemme”, siger Flemming Meyer i en pressemeddelelse.

I SSW’s egen selvforståelse er partiet et talerør for alle mennesker i Slesvig-Holsten. Selv om det formentlig kun kan blive til et enkelt mandat for SSW i Berlin, kan SSW udrette meget for norden, mener Flemming Meyer.

Af de 111 delegerede på landsmødet, der blev afholdt i Idrætshallen i Flensborg, stemte 66 medlemmer for, 41 stemte imod og fire valgte at stemme blankt.

Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) blev grundlagt i 1948 som politisk repræsentation for det danske mindretal og de nationale frisere. SSW er repræsenteret med 3 mandater i landdagen i Kiel: Lars Harms, Christian Dirschauer og Jette Waldinger-Thiering. SSW var senest repræsenteret i Forbundsdagen frem til valget i 1953, da Hermann Clausen måtte forlade Forbundsdagen igen.