Tilbage til nyhedsliste

Sydslesviger imponerer i X-Factor

30. januar 2024

Sydslesvigske Helene Frank er med helt fremme i TV2-underholdningsprogrammet ’X Factor’, hvor hun har imponeret dommerne flere gange. 

Sydslesvigske Helene Frank har imponeret i underholdningsprogrammet X-Factor, hvor hun fortsat er med helt fremme.

Sydslesvigske Helene Frank har imponeret i underholdningsprogrammet X-Factor, hvor hun fortsat er med helt fremme.

Foto: Lasse Lagoni/TV2

Sangprogrammet ’X Factor’ har kørt på dansk tv siden 2008, og det er fortsat vældig populært.

I årets udgave er der også opmærksomhed på grænselandet, idet den 28-årige efterskolelærer Helene Frank, der har rødder i Sydslesvig, har imponeret dommerne flere gange, og fortsat er med helt fremme. 

I weekendens udgave, der blev sendt på TV2 lørdag aften som følge af håndboldsemifinalerne om fredagen, sang Helene Frank sig videre til næste runde med en flot udgave af ’Under din sne’, som det danske band The Minds of 99 står bag. 

”Der er sikkert et kamera, der fangede, at jeg fik lidt tårer i øjnene. Det ramte mig lige i brystkassen. Dybt musikalsk. Det bliver helt sig selv, helt unikt, og det står ud”, sagde dommer Simon Kvamm efter Helene Franks performance. 

”Det var meget imponerende”, lød det supplerende fra dommer Nanna Øland, der kendes under kunstnernavnet ’Oh Land’.

Med sin flotte sang klarede Helene Frank sig videre til næste runde, der kaldes for bootcamp. Her skal deltagerne endnu en gang overbevise dommerne om, at det er dem, der skal have en plads i liveprogrammerne, der sendes om ganske få uger. 

I optaktsindslaget til Helene Franks optræden stiller dommer Simon Kvamm, der har udvalgt Helene Frank som en af sine deltagere, spørgsmål ved hendes danskkundskaber, når nu hun er opvokset i Nordtyskland, som han siger. 

Men at Helene Frank kommer fra Sydslesvig, betyder selvfølgelig ikke, at det danske sprog er et problem for hende. Hun er vokset op som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, har gået i dansk børnehave og skole og har derfor både dansk og tysk kultur i sig. 

Det fortæller hun til Se og Hør.

”Det er ret fedt, men så ved man heller ikke helt, hvor man hører til henne. Er det Tyskland eller Danmark? Men jeg bor i Danmark, så efterhånden føler jeg, at jeg hører meget mere til i Danmark”, siger hun til Se og Hør

Helene Frank har dog gjort sig mest i sang på det engelske sprog.

”Jeg har ikke rigtig sunget på dansk før, men jeg tager det som en rigtig fed udfordring. Indtil videre har det været rigtig godt at udforske det danske sprog. Jeg var lidt bekymret for, at min udtale ikke ville være den bedste, men det fik jeg hurtigt at vide, at det ikke var noget problem”, siger hun videre til Se og Hør.

Helene Frank er opvokset i byen Norby i nærheden af Egernførde. I dag arbejder hun som efterskolelærer på Frøslev Efterskole ikke langt fra den dansk-tyske grænse.