Tilbage til nyhedsliste

Sydslesvigske børn og unge tager på sommerlejr i Danmark

1. juli 2021

Rejsekontoret under Dansk Skoleforening for Sydslesvig sender i år 250 sydslesvigske børn og unge på sommerlejrophold i Danmark.

Coronapandemi og rejseusikkerheder betyder, at der i år kommer ekstra mange sydslesvigske børn og unge på sommerlejrophold i Danmark i løbet af sommerferien. På billedet ses det vestjyske strandlandskab, som sommerlejren Vesterled ligger tæt ved.

Coronapandemi og rejseusikkerheder betyder, at der i år kommer ekstra mange sydslesvigske børn og unge på sommerlejrophold i Danmark i løbet af sommerferien. På billedet ses det vestjyske strandlandskab, som sommerlejren Vesterled ligger tæt ved. 

Foto: Skoleforeningen

250 sydslesvigske børn og unge skal i løbet af sommerferien tilbringe en uge på en sommerlejr i Danmark. Det er Rejsekontoret under Dansk Skoleforening for Sydslesvig, der koordinerer sommerlejropholdene, og her fortæller kontorleder Sally Flindt-Hansen, at interessen har været overvældende.

”Vi har oplevet en stor interesse for at komme på sommerlejrophold i Danmark i sommerferien. Det er vores indtryk, at børnene savner at kunne være sammen frit og ikke at skulle bruge mundbind alle steder. De trænger til at komme ned i gear og fokusere på bare at være børn”, siger Sally Flindt-Hansen.

De første to hold af sydslesvigske børn og unge har allerede været afsted på sommerlejrene Rendbjerg, der ligger ud til Flensborg Fjord ikke langt fra Gråsten, og Vesterled, der ligger ud til Vesterhavet ikke langt fra Hvide Sande. Og i løbet af juli måned sendes yderligere tre hold afsted.

”Vi er meget glade for, at vi i år kan sende så mange til Danmark. Coronapandemien og rejseusikkerhederne spiller selvfølgelig en rolle, og her er sommerlejrene et godt og trygt alternativ”, siger Sally-Flindt Hansen.

Den store interesse for et sommerlejrophold i Danmark har betydet, at Rejsekontoret har måtte afvise knap 150 børn og unge, også selvom der undervejs er blevet oprettet ekstra pladser.

”Hvis det var muligt, havde jeg fundet plads til dem alle”, siger Sally Flindt-Hansen.

På sommerlejrene får de mange sydslesvigske børn og unge besøg af DBU Jylland, der arrangerer en eftermiddag med fokus på sjove boldaktiviteter, hvor man ikke behøver at være en fodbolddreng eller -pige. Ellers er programmet relativt frit, så der er god tid til at lege og bade, fortæller Sally Flindt-Hansen.

”Efter mange måneder med strenge restriktioner mener vi, at et frit program er det bedste for børnene. Så kan de fokusere på bare at være sammen”, siger hun.

Udover de 250, der skal til Rendbjerg og Vesterled i Danmark, sender Rejsekontoret yderligere 100 sydslesvigske børn og unge afsted til den sydslesvigske sommerlejr Christianslyst, der ligger ca. 30 kilometer sydøst for Flensborg. Dermed sender Rejsekontoret sammenlagt 350 sydslesvigske børn og unge på sommerlejrophold i løbet af sommerferien, hvilket er mere end dobbelt så mange som tidligere år, oplyser Sally Flindt-Hansen. Derudover deltager 25 børn og unge fra Danmark i sommerlejrene på Vesterled og Christianslyst. 

Sommerlejrene tilbydes i samarbejde med Grænseforeningen.

Tilføjelse 5. juli kl. 09.37: Det er tilføjet til artiklen, at der også deltager børn og unge fra Danmark på sommerlejrene.