Mirco Reimer-Elster er ny formand for Grænseforeningen. Han afløser Peter Skov-Jakobsen, der havde valgt ikke at genopstille efter fire år på posten.

Foto: Alexander Leicht Rygaard/Grænseforeningen

Grænseforeningen kommer også i mål

Kære medlemmer og kære læsere,

Tusind tak for jeres lykønskninger i forbindelse med mit valg som formand for Grænseforeningen. Det er en ære at måtte være en lille del af vores store forening, og jeg glæder mig til at møde flere af jer i den kommende tid. I er selvfølgelig altid velkommen til at sende en mail om stort og småt til mig på mre@graenseforeningen.dk.

2024 står i fodboldens tegn, også i Sydslesvig og i grænselandet, og jeg glæder mig til at deltage i årsmøderne og til EUROPEADA. Hvor jeg ved førstnævnte har privilegiet at tale under mottoet “Sydslesvig kommer i mål”, følger jeg mesterskabet for Europas nationale mindretal på lægterne.

I mine yngre dage var jeg ellers målmand i Slesvig IF, så jeg havde da gjort mig forhåbninger om at blive udtaget og repræsentere Sydslesvig denne sommer. Spøg til side: hvis jeg skal være ærlig, var jeg en middelmådig målmand, der svingede mellem fantomredninger og fatale svipsere. Om samme beskrivelse en dag kommer til at gøre sig gældende for mit formandskab, må andre gøre sig til dommer over til den tid.

Fodbold er som bekendt en holdsport. Det samme er tilfældet i Grænseforeningen. På vores hold er det ildsjælene i lokalforeningerne, der udgør fundamentet. Uden jer ville Grænseforeningen skulle melde afbud til kampene, fordi vi ikke ville kunne stille hold. I er hverdagens helte, uanset om I er venstreback, angriber eller en middelmådig målmand. Samtidig er det afgørende, at man har en stab af dygtige medarbejdere udenfor banen. Her befinder Grænseforeningen sig i den lykkelige situation, at vores dedikerede medarbejdere på sekretariatet i Peder Skrams Gade spiller i en liga for sig og er guld værd. Tak for jeres indsats!

Hvis man vil opnå succes, kræver det, at man er målbevidst. Det gør sig også gældende i forbindelse med at finde Grænseforeningens kommende daglige leder. Jeg vil gerne takke for de uopfordrede ansøgninger, som vi allerede har modtaget. Der er tydeligvis stor interesse for at blive en del af Grænseforeningens hold, og det sætter vi stor pris på. Det skal dog også understreges, at vores transfervindue kommer til at være noget længere end Superligaens. Med andre ord skal man ikke forvente, at en ny daglig leder har tilsluttet sig Grænseforeningen inden udgangen af august, men snarere et godt stykke inde i den nye sæson. 

I DBU har man et mantra om at være ‘en del af noget større’. Det har vi også i Grænseforeningen. Vores formål er at øge kendskabet til Sydslesvig og til grænselandet, som netop er en del af en større historie. Det er en ambition, der ligesom fodbolden forbliver evigt relevant. Så længe der er historier at fortælle om Sydslesvig og grænselandet – og det vil der altid være – har Grænseforeningen en vigtig rolle at spille og en naturlig plads i startelleveren.

Derfor er der for mig heller ikke nogen tvivl om, at Grænseforeningen lige som Sydslesvig kommer i mål. Både på den korte bane og i det lange løb.

God læselyst – må I få en dejlig sommer!