Tilbage til nyhedsliste

Årsmøder præsenteres med fokus på rødder

21. januar 2022

Grafiker Lisbeth Gram, Sønderborg, har bedt sydslesvigerne om at sende rødder fra haven, som hun har brugt i udformningen af årets plakat til De danske Årsmøder i Sydslesvig, der afholdes 10.-12. juni.

Årsmødeplakaten 2022 er lavet af LIsbeth Gram fra Sønderborg, der er medindehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Commocean.

Årsmødeplakaten 2022 er lavet af LIsbeth Gram fra Sønderborg, der er medindehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Commocean.

Foto: SSF

Hvert år afholder det danske mindretal i Sydslesvig det store og traditionsrige festarrangement i juni måned: De danske Årsmøder med taler, optog, underholdning og gæster fra Danmark. Og hvert år ved denne tid præsenteres Årsmødeplakaten af Slesvigsk Forening (SSF), der står for årsmøderne.

Således også op til De danske Årsmøder, der i år afholdes 10.-11. juni 2022. På SSF’s hovedstyrelsesmøde tirsdag blev årsmødeplakaten, der er lavet af grafiker Lisbeth Gram, der er medindehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Commocean, vist.

I en video på SSF’s hjemmeside fortæller Lisbeth Gram om de tanker, der ligger bag årets årsmødeplakat, der forestiller et rodnet med lag af felter af rødt og blåt ovenpå. De røde felter danner en del af Dannebrog og på det blå felt nederst står der: Sydslesvig: Mit valg.

”Jeg fik ret hurtig en opfattelse af, at jeg ville arbejde med nogle lag og nogle rødder, der stikker enormt dybt i den her fortælling (om det danske mindretal, red.)”, siger Lisbeth Gram i videoen og fortæller, at hun har bedt sydslesvigere om at sende rødder fra haven eller et andet sted, som hun har kunnet bruge i sin fremstilling af plakaten. Via en gammel trykketeknik har Lisbeth Gram fået rødderne fra bl.a. et æbletræ og persillerødder til at danne det bagvedliggende rodnet på plakaten.

Reklame- og kommunikationsbureauet Commocean, der står bag den nye årsmødeplakat, har også udarbejdet collager og de store programbøger i forbindelse med Genforeningsjubilæet 2020.

De danske Årsmøder i Sydslesvig blev aflyst i 2020 og fandt kun i begrænset omfang sted i 2021. På SSF’s hovedstyrelsesmøde tirsdag blev der fra flere sider givet udtryk for, at alle sejl måtte sættes til, så De danske Årsmøder i år kan afvikles.

Generalkonsul Kim Andersen, der også deltog i hovedstyrelsesmødet, gik endda så vidt, at han gav udtryk for, at man måtte gå ”til grænserne af restriktionerne” ifølge Flensborg Avis.

”Jeg håber, at SSF vil gå foran i at samle og engagere det samlede mindretal til fantastiske årsmøder. Vi må gå til grænserne af restriktionerne, for vi trænger i den grad til en kæmpe årsmødefest. Danmark trænger også til at møde et mindretal fuld af saft og kraft”, sagde generalkonsulen ifølge Flensborg Avis.