Tilbage til nyhedsliste

Danmark forærer vacciner til Slesvig-Holsten

2. juni 2021

Den danske regering har valgt at forære 59.300 doser af AstraZeneca-vaccinen til Slesvig-Holsten. Danmark har i forvejen udlånt 55.000 doser af vaccinen til Slesvig-Holsten.

Danmark har foræret knap 60.000 AstraZeneca-vacciner til Slesvig-Holsten.

Danmark har foræret knap 60.000 AstraZeneca-vacciner til Slesvig-Holsten.

Foto: Flickr

Den danske regering har igen valgt at sende AstraZeneca-vacciner over grænsen til den tyske delstat Slesvig-Holsten. Denne gang drejer det sig om en donation af 59.300 doser af covid-19-vaccinen fra den svensk-engelske medicinalvirksomhed, som siden den 14. april ikke har været en del af den danske vaccineudrulning.  

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.  

“Jeg synes, det er enormt positivt, at vi med denne donation kan hjælpe vores naboer i grænseregionen, som vi har et tæt og godt forhold til. De overskydende vacciner, vi har på lager i Danmark, skal selvfølgelig anvendes inden udløbsdatoen. Slesvig-Holsten er et sted i deres epidemi, hvor de vurderer, at de nu og her vil kunne drage nytte af AstraZeneca-vaccinen”, udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen, hvori det oplyses, at vaccinerne har udløb den 30. juni 2021.  

Det er anden gang, at Danmark sender AstraZeneca-vacciner over grænsen. Første gang var i slutningen af april, hvor regeringen valgte at udlåne 55.000 doser efter anmodning fra Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther (CDU).   

At Slesvig-Holsten nu har fået foræret knap 60.000 vaccinedoser, glæder ministerpræsident Daniel Günther. 

”Det er et eksempel på det gode samarbejde og det tillidsfulde forhold mellem Slesvig-Holsten og Danmark”, udtaler han i en pressemeddelelse fra den slesvig-holstenske delstat.  

Hvor AstraZeneca-vaccinen er taget ud af brug i Danmark, lyder anbefalingen i Tyskland, at vaccinen kan gives til ældre og frivillige. 

Ifølge den slesvigske-holstenske regering har 1,25 millioner slesvig-holstenere modtaget mindst første stik af en vaccine mod corona. Det svarer til 43 procent af befolkningen på knap tre millioner. I alt er der givet 1,8 millioner vaccinedoser til slesvig-holstenerne.