Tilbage til nyhedsliste

Dansk stjerne får hovedrolle i Tysklands største tv-krimi

26. maj 2021

Skuespiller Dar Salim er ny kommissær i den traditionsrige tyske tv-krimi Tatort, der kører i 51. sæson og med over ni millioner seere om ugen er Tysklands mest populære tv-format

Dar Salim, der er ny Tatort-kommissær i Bremen, ses her sammen med de to tyske skuespillere 32-årige Jasna Fritzi Bauer (t.h.) og 33-årige Luise Wolfram (t.v.) til optagelserne af det andet afsnit, ’Und immer gewinnt die Nacht' (Og altid vinder natten) med dem som efterforskertrio.

Dar Salim, der er ny Tatort-kommissær i Bremen, ses her sammen med de to tyske skuespillere 32-årige Jasna Fritzi Bauer (t.h.) og 33-årige Luise Wolfram (t.v.) til optagelserne af det andet afsnit, ’Und immer gewinnt die Nacht' (Og altid vinder natten) med dem som efterforskertrio.

Foto: Radio Bremen - Michael Ihle

Den 43-årige, irakiskfødte, danske skuespiller Dar Salim er ny kommissær i den tyske tv-krimiserie Tatort i den nordtyske by Bremen med debut i afsnittet ’Neugeboren’ (Nyfødt), der blev vist pinsemandag på den tyske public service-kanal ARD og stadig kan ses i ARD Mediathek. Det er første gang nogensinde, at en dansk skuespiller er efterforsker i serien Tatort, der på 51. år bliver vist stort set hver søndag og med over ni millioner seere i gennemsnit er Tysklands mest populære tv-format.

”Det er kæmpe, kæmpe stort. Nu skal jeg lave Tatort, og til dem af jer, der sær tysk fjernsyn, så har I noget at glæde jer til, med at der pludselig er én, man kender lidt, i Tyskland. Det er lidt som at lave en biograffilm derhjemme. Og du har mange flere tilskuere til det her, end du har til den største succes derhjemme. Man kan mærke, at de er meget ærekære omkring dette. Det er deres nationalskat”, siger Dar Salim til Nabolandskanalerne.

Seriens afsnit, der optages i spillefilmslængde, produceres uafhængigt af hinanden på forskellige lokationer i Tyskland. Afsnittene vises på skift, og det er kun kommissærerne på de enkelte lokationer, der går igen. Den aktuelle sag opklares i slutningen af hvert afsnit. Som seer kan man således følge med i enkelte afsnit uden at skulle se hele serien, der aktuelt består af over 1.100 afsnit.

Dar Salim spiller i Bremen overfor de to tyske skuespillere 32-årige Jasna Fritzi Bauer og 33-årige Luise Wolfram. Sammen udgør de en ny efterforsker-trio. Dar Salim ses i rollen som den danske kommissær Mads Andersen, som politiet i Bremen beder om hjælp til at opklare et mord, der trækker tråde til byens narkomiljø.

I øjeblikket er Dar Salim i gang med at optage andet Tatort-afsnit, ’Und immer gewinnt die Nacht’ (Og altid vinder natten), med den nye efterforskertrio i Bremen, der vises til vinter. Men om han derefter vil fortsætte i serien, er endnu uklart.

”Tiden vil vise, hvor lang min rejse bliver. Det tager jeg stilling til film for film”, siger Dar Salim til BILD am SONNTAG. Avisen oplyser, at en af hans forgængere blev i rollen som kommissær i Bremen i 22 år.

I det hele taget har det vagt opsigt, at en dansk stjerneskuespiller medvirker som kommissær i Tatort. Dar Salim har i den anledning givet interviews i flere store tyske medier, og avisen taz skriver, ”at en international top-skuespiller engang skulle tage rollen som kommissær – det har det tyske fjernsyn kun kunne drømme om.”

Dar Salim, der taler flydende tysk, er født i Baghdad, Irak, og kom til Danmark som flygtning, da han var seks år.