Tilbage til nyhedsliste

Dronning Margrethe besøger Tønder

4. august 2022

Med to års forsinkelse besøger dronning Margrethe lørdag den 6. august Tønder Kommune for at markere 100-året for Genforeningen.

Dronning Margrethe abdicerer den 14. januar 2024 efter 52 år som Danmarks regent.

Dronning Margrethe abdicerer den 14. januar 2024 efter 52 år som Danmarks regent.

Arkivfoto: Grænseforeningen

Dronning Margrethe besøger lørdag den 6. august Tønder Kommune for at markere 100-året for Genforeningen med to års forsinkelse.

"Jeg glæder mig meget til, at Hendes Majestæt Dronningen besøger Tønder Kommune. Der sker mange spændende ting i kommunen, som jeg håber, vi kan få lejlighed til at vise frem, og så er vi nok mange, der også gerne vil hylde vores regent i år, hvor hun har 50-års jubilæum", udtalte borgmester Jørgen Popp Petersen (Slesvigsk Parti) i en pressemeddelelse, da besøget blev offentliggjort i februar måned.

Oprindeligt skulle dronningen have besøgt Tønder i 2020, hvor coronapandemien kom i vejen for den store fejring af Genforeningen. Fejringen blev udskudt til 2021, men her betød coronapandemien, at Tønder Kommune blev udeladt i en mindre fejring, der ledte dronning Margrethe fra den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding til Dybbøl Banke og Sønderborg.

Besøget tager sin begyndelse på Torvet i Tønder, hvor dronningens farfar, Christian den 10., blev modtaget den 12. juli 1920 i forbindelse med fejringen af Sønderjyllands genforening med Danmark.

Herefter vil dronningen køre i karet gennem Tønder og senere besøge bl.a. Højer Mølle og Designefterskolen i Højer samt Marsk Camp og det nye Marsk Tower i Skærbæk. Besøget afsluttes med et arrangement på Kongeskibet Dannebrog i Havneby på Rømø.

Dronningen besøgte senest Tønder i sommeren 2010, hvor også prins Henrik, prins Joachim og prinsesse Marie deltog.