Tilbage til nyhedsliste

Dronningen og Kronprinsen besøger Tyskland

23. september 2021

Dronning Margrete og kronprins Frederik skal på statsbesøg til Tyskland 10.-13. november. 

I alt er det 55. gang, at dronning Margrethe tager på et statsbesøg i udlandet.

I alt er det 55. gang, at dronning Margrethe tager på et statsbesøg i udlandet.

Foto: Thomas Tolstrup

Dronningen og kronprins Frederik er inviteret på statsbesøg i Tyskland 10.-13. november. Det er den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier, der står bag invitationen. 

Statsbesøget finder sted i Berlin, hvor både Dronningen og Kronprinsen er til stede, hvorefter Dronningen alene fortsætter besøget i delstaten Bayerns hovedstad München.

Statsbesøget vil indeholde et dansk erhvervsfremstød og besøg ved kulturinstitutioner. Sidste år kunne Danmark og Tyskland fejre Det dansk-tyske kulturelle venskabsår og der vil blive indgået aftaler inden for de kreative uddannelser og på kunst- og kulturområdet, lyder det i en pressemeddelelse fra Kongehuset. 

Dronningens seneste besøg i Tyskland var 3.-6. september 2019, da Dronningen var på officielt besøg i delstaten Slesvig-Holsten. Det var første gang siden 1978, at Dronningen var på besøg hos det danske mindretal i Sydslesvig. Om besøget fortalte Dronningen efterfølgende i et interview til magasinet Grænsen.

“Når det gælder mit seneste besøg i Sydslesvig, var det meget positivt. Jeg blev mødt med megen varme og respekt også fra de tyske myndigheders side. Man fornemmede, at det danske mindretal i Sydslesvig bliver respekteret som ordentlige folk, hvad de i høj grad også er”, udtalte Dronningen.