Tilbage til nyhedsliste

Dronningen: ”Tyskland har i mange hundrede år spillet en helt central rolle for Danmark”

19. november 2021

Efter invitation fra forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier var dronning Margrethe i sidste uge på officielt statsbesøg i Berlin og München. Her deltog majestæten i et tætpakket program.

Efter invitation fra forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier indledte dronning Margrethe og kronprins Frederik den 10. november et officielt statsbesøg i Tyskland. Her mødtes de bl.a. med forbundskansler Angela Merkel (CDU).

Efter invitation fra forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier indledte dronning Margrethe og kronprins Frederik den 10. november et officielt statsbesøg i Tyskland. Her mødtes de bl.a. med forbundskansler Angela Merkel (CDU).

Foto: Bernd Elmenthaler via www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Onsdag den 10. november landede dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik i Berlin for at indlede et fire dage langt officielt statsbesøg i Tyskland, der fandt sted efter invitation af forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier. Dagen blev indledt med en officiel modtagelse i Schloss Bellevue, der er forbundspræsidentens officielle residens, ved præsidentparret, Frank-Walter Steinmeier og Elke Büdenbender.

Derefter deltog dronningen i et tætpakket program. Bl.a. mødte hun forbundskansler Angela Merkel (CDU) og Berlins borgmester Michael Müller (SPD), besøgte Brandenburger Tor og deltog i en kransenedlæggelse ved Neue Wache, et mindesmærke for ofre for fascisme og militarisme.

Dagen blev afsluttet med en statsbanket på Schloss Bellevue, hvor præsidentparret var vært. Her holdt dronning Margrethe en tale.

”Tyskland har i mange hundrede år spillet en helt central rolle for Danmark, for Danmarks historie og for Danmarks udvikling. Alt har ikke altid været så harmonisk, som det er i dag. Selv hører jeg til en af de generationer, som er vokset op, mens forholdet mellem Danmark og Tyskland var meget vanskeligt og behæftet med en vis grad af skepsis. Sådan forholder det sig lykkeligvis ikke i dag”, sagde dronningen i talen, som hun holdt på tysk.

Dagen efter fortsatte dronningen og kronprinsen besøget i Berlin, hvor de bl.a. deltog i åbningen af en dansk-tysk erhvervskonference sammen med bl.a. udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og en dansk erhvervsdelegation.

”Tyskland er vores nabo og vores vigtigste samhandelspartner. Vi deler stærke kommercielle, kulturelle og historiske bånd, og jeg håber, at dette besøg vil styrke vores bånd yderligere”, sagde dronningen ved åbningen af erhvervskonferencen i en tale, hun holdt på engelsk.  

De sidste to dage af statsbesøget tog dronningen til München, hvor hun bl.a. mødte Bayerns ministerpræsident Markus Söder (CSU).

Se hele programmet for statsbesøget på kongehuset.dk.