Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen Ungdom vælger ny formand

12. maj 2023

Den 23-årige engelskstuderende Bo Sösemann er lørdag blevet valgt som ny formand for Grænseforeningen Ungdom (GFU).

Grænseforeningen Ungdoms bestyrelse det kommende år: Elizaveta Wagner, Bo Sösemann, Tom Lorenzen, Jonas Kopf og Henning Bartelsen samt Linda Stoklasa og Elinor Voss (ikke på billedet).

Grænseforeningen Ungdoms bestyrelse det kommende år: Elizaveta Wagner, Bo Sösemann, Tom Lorenzen, Jonas Kopf og Henning Bartelsen samt Linda Stoklasa og Elinor Voss (begge ikke på billedet).

Foto: Grænseforeningen Ungdom

Grænseforeningen Ungdom (GFU) har ved foreningens landsmøde lørdag valgt 23-årige Bo Sösemann som ny formand. Han erstatter Jonas Kopf, der fortsætter som suppleant efter knap tre år på formandsposten.

”Jeg er glad for at overtage et arbejde, der er blevet gjort rigtig godt”, siger Bo Sösemann, der er opvokset i Flensborg som en del af det danske mindretal i Sydslesvig. Han har gået på Duborg-Skolen, bor i dag på Arveprins Knuds Kollegium i København og studerer engelsk på Københavns Universitet.

”Jeg håber, at jeg kan være med til at udvikle GFU som en forening, der samler unge fra grænselandet og unge med mindretalsbaggrund til en masse spændende arrangementer, der kredser om identitet og mangfoldighed samt Danmark, Tyskland og Europa”, tilføjer han.

Bo Sösemann er også en del af GFU’s arbejdsgruppe på Roskilde Festival, der siden 2007 har haft ansvaret for en pantbod i festivalens campingområdet. Det er Grænseforeningen, der har det overordnede ansvar og modtager et beløb fra festivalen for antallet af frivillige i pantboden. Herfra går en del af midlerne til GFU.

”Jeg anser Roskilde Festival som en hjørnesten i foreningen. Det er både en vigtig indkomst, men også et sted, hvor fællesskabet styrkes mellem både eksisterende medlemmer og potentielle nye medlemmer. Det skal vi udnytte, så indsatsen og fællesskabet strækker sig længere end festivalsdagene”, siger han.

Bo Sösemann kommer ud af en mindretalsengageret familie og er opvokset med devisen om, at det er vigtigt at give noget tilbage til samfundet og engagere sig. Han har bl.a. været aktiv i Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger (SdU) og været spejder, lavet teater, planlagt sommerlejre og deltaget i seminarer om mindretal, kultur og identitet arrangeret af Youth of European Nationalities (YEN) senest i Rumænien i oktober. Han har desuden været en del af Grænseforeningens Elevambassadører og elevrådsformånd på Duborg-Skolen.

Udskiftning i GFU-bestyrelsen

Udover nyvalget af Bo Sösemann blev der ved GFU-landsmødet lørdag også skiftet ud i bestyrelsen. Ny næstformand er Linda Stoklasa, der erstatter Mats Rosenbaum, der desuden er formand for Sydslesvigsk Vælgerforening Ungdom (SSWU), mens Henning Bartelsen erstatter Vera Petersen som kasserer.

Derudover udtræder Johann Keneya Gross og Patrick Rix Andersen af bestyrelsen. De erstattes af Tom Lorenzen, Elizaveta Wagner og Elinor Voss. Den nu forhenværende formand Jonas Kopf fortsætter som nævnt som den eneste suppleant.

Bestyrelsesmedlemmerne i GFU vælges på landsmødet for et år ad gangen.

GFU har som formål at fremme forståelse, dialog og samarbejde mellem forskellige kulturer og på tværs af grænser for at styrke det demokratibærende fællesskab. GFU er fast deltager ved forskellige arrangementer som Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde. Foreningen driver en frivillig pantbod på Roskilde Festival og arrangerer forskellige aktiviteter, såsom debataftener, informationsarrangementer og fester.