Tilbage til nyhedsliste

Grænseforeningen Ungdom genvælger formand

7. maj 2024

Grænseforeningen Ungdom (GFU) har ved sit landsmøde i weekenden genvalgt den 24-årige engelskstuderende Bo Sösemann som formand. 

Grænseforeningen Ungdoms bestyrelse består af Jule Sösemann, Bo Sösemann (formand), Pia Christiansen, Christian Hansen, Birger Fritzsche (næstformand), Elizaveta Wagner, Tom Lorenzen, Kristine Kruse og Henning Bartelsen. På billedet mangler revisor Anton Rohrmoser og revisorsuppleant Linda Stoklasa.

Grænseforeningen Ungdoms bestyrelse består af Jule Sösemann, Bo Sösemann (formand), Pia Christiansen, Christian Hansen, Birger Fritzsche (næstformand), Elizaveta Wagner, Tom Lorenzen, Kristine Kruse og Henning Bartelsen. På billedet mangler revisor Anton Rohrmoser og revisorsuppleant Linda Stoklasa.

Foto: GFU

Bo Sösemann fortsætter endnu et år som formand for Grænseforeningen Ungdom (GFU).

Det ligger fast, efter at foreningen ved sit landsmøde lørdag genvalgte den 24-årige sydslesviger, der studerer engelsk på Københavns Universitet med tysk som sidefag. 

”Jeg glæder mig rigtig meget over at være blevet genvalgt som GFU-formand, da det betyder, at jeg aktivt kan være med til at implementere den strategi, som vi i den tidligere bestyrelse har lagt og vedtaget. Jeg ser også frem til at fortsætte samarbejdet med Grænseforeningen og lokalforeningerne, hvilket jeg tror bliver exceptionelt spændende for GFU i år”, siger Bo Sösemann, der blev valgt som formand ved GFU’s landsmøde i 2023.

For øjeblikket er GFU ved at forberede sig på årets Roskilde Festival, hvor foreningen igen i år bestyrer en pantbod i festivalens campingområde sammen med en stor gruppe frivillige. Størstedelen af de frivillige har rødder i det dansk-tyske grænseland.

”Roskilde Festival er en hjørnesten i foreningen. Det er både en vigtig indkomst og et sted, hvor fællesskabet styrkes mellem både eksisterende medlemmer og potentielle nye medlemmer. Det er på festivalen, at vi skaber et rum for kulturmøder mellem unge fra grænselandets mindretal, unge fra den danske flertalsbefolkning og internationale frivillige, samtidig med at vi løser en vigtig opgave for festivalen og miljøet, og ikke mindst har det sjovt undervejs. I år håber vi på at samle mere end 250 frivillige, hvilket ville være det højeste antal, vi nogensinde har været”, siger Bo Sösemann. 

Udover genvalget af Bo Sösemann blev der ved GFU-landsmødet lørdag også skiftet ud i bestyrelsen. Ny næstformand er Birger Fritzsche, mens Christian Hansen erstatter Henning Bartelsen som kasserer. Kristine Kruse, Jule Sösemann, Elizaveta Wagner og Tom Lorenzen udgør de menige bestyrelsesmedlemmer, mens Pia Christiansen og Henning Bartelsen er suppleanter. 

Anton Rohrmoser er revisor, mens revisorsuppleant er Linda Stoklasa, der det seneste år har fungeret som foreningens næstformand. 

Bestyrelsesmedlemmerne i GFU vælges på landsmødet for et år ad gangen.

GFU har som formål at fremme forståelse, dialog og samarbejde mellem forskellige kulturer og på tværs af grænser for at styrke det demokratibærende fællesskab. GFU er fast deltager ved forskellige arrangementer som Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde. Udover pantboden på Roskilde Festival står GFU for forskellige aktiviteter, såsom debataftener, informationsarrangementer og fester.

GFU’s landsmøde blev gennemført på Grænseforeningens sekretariat i Peder Skrams Gade. Her deltog også Grænseforeningens nyvalgte formand, Mirco Reimer-Elster.

GFU blev stiftet den 1. maj 2016. Formandsposten er siden da blevet bestredet af Christopher Warnke, Max Kahrmann, Jonas Kopf og nu Bo Sösemann.