Tilbage til nyhedsliste

Historisk bryggeri forlader Sønderjylland

23. september 2022

Efter 157 år ophører ølproduktionen i Haderslev. Ølvarianterne fra Bryggeriet Fuglsang skal fremover brygges på anlæg i Odense og Faxe. 

Bryggeriet Fuglsang blev grundlagt i Haderslev i 1865.

Bryggeriet Fuglsang blev grundlagt i Haderslev i 1865.

Foto: Flickr.com

Det historiske sønderjyske ølbryggeri Bryggeriet Fuglsang forlader Sønderjylland efter 157 år. Det melder ejerne Royal Unibrew ifølge TV SYD.  

Bryggeriet Fuglsang blev grundlagt i 1865 af Søren Christian Fuglsang og var frem til 2021, hvor bryggeriet blev opkøbt af Royal Unibrew, det ældste familieejede bryggeri i Danmark. Fuglsang-familien har altid været en del af det tyske mindretal i Sønderjylland. Navnet Fuglsang stammer fra Søren Christian Fuglsangs farmor, der voksede op på gården Fuglsang nær Hoptrup.  

Den sidste øl vil blive tappet i Haderslev den 1. december. Hvad der så skal ske med de historiske bryggeribygninger på Ribe Landevej i Haderslev, er endnu ikke sikkert. Bygningerne ejes af Fuglsang Holding, der stadig er ejet af femte generation af Fuglsang-familien. Dog forbliver Maltfabrikken, der årligt producerer omkring 150.000 ton færdig malt, i Haderslev.  

Flytningen skyldes, at Royal Unibrew ønsker at brygge øl på mere bæredygtig vis, forklarer Kasper Ryttersgaard Jacobsen, direktør i Royal Unibrew, i et skriftligt svar til TV SYD. Ølanlæggene i Odense og Faxe er mere energieffektive, og det kan ikke svare sig at optimere det gamle anlæg i Haderslev, lyder forklaringen.  

Fuglsang forbliver dog en sønderjysk øl, forklarer Kasper Ryttersgaard Jacobsen. 

”Fuglsang er født i Haderslev, og vi vil holde fast i de lokale værdier, som brandet er bygget på. Det betyder, at vi fortsat vil tilbyde vores kunder og forbrugere gedigent øl brygget efter sønderjysk tradition – nu blot brygget og tappet fra vores mere energieffektive anlæg i Faxe og Odense”, udtaler Kasper Ryttersgaard Jacobsen til TV SYD.