Tilbage til nyhedsliste

Konference sætter fokus på identitet og mindretal

10. september 2021

Identitet, mindretal og kulturmøde er i fokus, når Grænseforeningens Kulturmødeambassadører den 15. september inviterer til konferencen ’Danskerne findes i mange modeller’ på Christiansborg i samarbejde med formanden for Folketingets Sydslesvigudvalg.

Bogen 'Danskerne findes i mange modeller' udkom 21. maj på Forlaget Frydenlund.

Bogen 'Danskerne findes i mange modeller' udkom 21. maj på Forlaget Frydenlund.

Foto: Forside af bogen

Den 21. maj udkom bogen ’Danskerne findes i mange modeller’ på forlaget Frydenlund med portrætter af 15 unge med bindestregsidentitet, der alle enten er eller har været en del af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører (KMA), et korps af unge med flerkulturel baggrund.

Bogen lægger nu navn til en konference i Fællessalen på Christiansborg den 15. september, der sætter fokus på det dansk-tyske grænseland, mindretal, identitet og kulturmøde. Det glæder projektleder Maya Bram Sommer, KMA, at kunne afholde konferencen i samarbejde med formand for Folketingets Sydslesvigudvalg, Christian Juhl (EL).

”Vi glæder os til at videreføre en række af bogens pointer, og jeg håber, at vi med konferencen kan give deltagerne nye perspektiver på grænselandet og de nationale mindretals udvikling, samt hvordan vi bruger erfaringerne herfra i dag”, siger Maya Bram Sommer.

Konferencen byder bl.a. på oplæg ved professor Garbi Schmidt, Kultur- og Sprogmødestudier, Roskilde Universitet, og lektor Martin Klatt, Grænseregionsforskning, Syddansk Universitet, samt en række personlige fortællinger ved Grænseforeningens Kulturmødeambassadører om livet med flere sprog og kulturer.

Også lektor Iram Khawaja, Pædagogisk Psykologi, Aarhus Universitet, vil stå for et oplæg, mens deltagerne også vil få mulighed for at inddrage deres eget perspektiv i en række dialogseancer ved deltagerbordene.

Christian Juhl byder velkommen til konferencen sammen med Peter Skov-Jakobsen, formand for Grænseforeningen.

Til konferencen deltager bl.a. en række af Folketingets politikere samt repræsentanter fra foreningsdanmark, undervisningsverdenen og det danske mindretal i Sydslesvig. I alt er 60 personer tilmeldt. Konferencen er ikke offentlig og deltagelse kræver tilmelding.