Tilbage til nyhedsliste

Prinsesse Benedikte gæster Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj

13. august 2021

H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager søndag den 22. august i Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj. Det sker i anledning af 100-året for Genforeningen med et års forsinkelse som følge af coronapandemien.

H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager søndag den 22. august i Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj.

H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager søndag den 22. august i Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj.

Foto: Frankie Fouganthin/wikimedia.org

Det bliver med royalt besøg, når Folkemødet på Ejer Bavnehøj finder sted lørdag den 22. august efter et års udsættelse som følge af coronapandemien. H.K.H. Prinsesse Benedikte gæster folkemødet fra kl. 12.15 og modtages her af Frands Fischer (S), Skanderborgs borgmester, og Peter Skov-Jakobsen, formand for Grænseforeningen og biskop i Københavns Stift.

Prinsesse Benedikte vil i løbet af dagen bl.a. tage del i plantningen af et lille træ, der er et skud af Kongeegen ved Jægerspris, der er næsten 2000 år gammel. I plantningen deltager også borgmester Frands Fischer og Anna Margrethe Andersen, der er formand for Grænseforeningen for Skanderborg og Omegn. Forinden vil Nils Sættem, skovrider og direktør i Kong Frederik den Syvendes Stiftelse, fortælle om Kongeegens historie.

Folkemødet indledes kl. 11 med friluftsgudstjeneste ved Henrik Wigh-Poulsen, biskop i Aarhus Stift og kongelig konfessionarius. Undervejs taler Henrik Dam Kristensen (S), formand for Folketinget, og Flemming Meyer, formand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), mens Hjemmeværnets Musikkorps og violinist Kim Sjøgren står for den musikalske underholdning.

Dagen byder også på fællessang ved pianist Marianne Hougaard og bassist Jens Jefsen, opvisning ved Hedensted Gymnastikforening samt folkedans med dansere fra både Skanderborg og Sydslesvig.

Folkemødet er gratis og finder sted ved Ejer Bavnehøjtårnet, der blev indviet i 1924 og er Danmarks største monument for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj er arrangeret af Grænseforeningen for Skanderborg og Omegn.